Šampion na koljenima: Rune nokautirao Đokovića

Ni kiša nije pomogla nervoznom Novaku Đokoviću

17.05.2023. 17:08
  • Podijeli:
Novak Đoković Rim_Profimedia-6464c554ccfe2.webp Foto: Profimedia

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je sa mastersa u Rimu nakon što je danas poražen u četvrtfinalu od Danca Holgera Runea sa 2:6, 6:4, 2:6.

Novak je na startu odigrao vjerovatno najslabiji set sezone. Rival je imao svega 30 odsto uspješnosti prvog servisa, a uprkos tome, osvajač 22 grend slema nije uspio da ga "brejkne".

S druge strane, ni Đokovića servis nije služio, ali je Danac to uspio da naplati. Dva puta mu je oduzeo prednost početnog udarca i u dominantnom stilu poveo.

Rune on the rampage. @holgerrune2003 takes the opening set 6-2 vs Djokovic at #IBI23! pic.twitter.com/DrbHVSpGb4

— Tennis TV (@TennisTV) May 17, 2023

Uvod druge dionice je ličio na prvu. Srbinu ništa nije polazilo za rukom. Bio je prenervozan, očigledno se još uvijek mučio sa povredom lakta, Rune je igrao odlično...

No, jedan poen je napravio razliku. Holger je zaustavio igru jer je vjerovao da je loptica bila u autu. Sudija je presudio drugačije, nakon čega je Danas naprosto poludio. Pale su teške riječi, nervoza je bila očigledna, a Nole je to znao da iskoristi.

Probudila se iskra u njemu, napravio je brejk, potom poveo 5:2, nedugo zatim servirao za set, međutim, izgubio je svoj servis.

Nakon što je Rune pri rezultatu 5:4 kenuo po izjednačenje, Đoković je zaprijetio, poveo 30:0, došao na dva poena do izjednačenja, a onda ga je pljusak spriječio u tome i duel je prekinut.

Po povratku na teren, Đokoviću su bila potrebna smo dva poena da dođe do izjednačenja i uzme drugi set.

A onda je usljedio hladan tuš na startu trećeg seta, kada je Rune odmah napravio brejk i već u sledećem ga materijalizovao.

Da nesreća nikad ne dolazi sama pokazao je naredni servis gem Đokovića. Rune je brzo stigao do 0:30 i tako nagovijestio ono što će se ubrzo desiti. Srpski predstavnik je do kraja tog gema ušao u verbalni obračun sa sudijom, spasio jednu brejk loptu protivnika, ali ne i drugu.

Vidjelo se da je Đoković nervozan, svađao se sa ljudima iz sopstvenog tima koji su sa tribina posmatrali meč, a kako i ne bi kada je na semaforu bilo 3:0 za Danca u odlučujućem setu.

Na kraju, 20 grešaka više od Runea koštalo je Đokovića prolaska dalje. Pri rezultatu 5:2 za protivnika je imao brejk šansu koju nije iskoristio, nakon čega Rune koristi prvu meč loptu i prolazi dalje.

U polufinalu ga čeka bolji iz duela Fransiska Serundola i Kaspera Ruda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()