Samo Rafael Nadal uspješniji od Carlosa Alcarasa do 21. godine

Michael Chang je najmlađi šampion svih gradn slamova u historiji

20.03.2024. 07:56
  • Podijeli:
novak đoković, indijan vels - 12 mart 2024 - profimedia (2)-65efe674e9d45.webp Foto: Profimedia

Prolazna vremena u tenisu nisu garancija ničega, ali ne treba ih ni zanemarivati. Na primer, Michael Chang je najmlađi šampion svih gradn slamova u historiji. 

Osvojio je Roland Garros sa 17 godina i nikada više nijedan pehar ovog kalibra. Boris Becker je u istom dobu, ali malo stariji, postao najmlađi pobjednik Wimbledona, ukupno je stigao do tri titule u Londonu, ali je daleko od Rogera Federera sa osam i Novaka Đokovića i Petea Samprasa sa po sedam.

Đoković kao mlad igrač nije imao pretjerano zvučne rezultate, ali je danas najbolji teniser svih vremena. 

Sada Carlos Alcaras pravi sjajne uspjehe u mladom uzrastu. Još nije ugasio 21. svećicu na rođendanskoj torti a već je jedan od najboljih u historiji među teniserima koji su tek izašli iz adolescencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()