Rus optužio Alcaraza da je upetljan u mrežu namještanja mečeva

Saltzmann navodi i da je Alcaraz u posljednjim mečevima namjerno ispuštao neke od gemova na svoj servis

02.05.2024. 19:20
  • Podijeli:
carlos alcaraz reuters-65ae3fe12277f.webp Foto: Reuters

Španski teniser Carlos Alcaraz igra promjenljivo u posljednje vrijeme, a Mikhail Saltzmann, bivši vlasnik kladionica Utkin, Nobel i Maljenkov iznosi ozbiljne insinuacije na Carlosov račun.

Saltzmann je prema pisanju Sport Ekspresa, poslao pisma ATP-u i Teniskom savezu Španije, kao i španskom tužilaštvu, sa tvrdnjom da ima dokaze da je treći reket planete povezan sa ljudima umiješanim u ilegalno klađenje. 

Saltzmann navodi i da je Alcaraz u posljednjim mečevima namjerno ispuštao neke od gemova na svoj servis.

„U skorije vrijeme mnogi ljudi vole klađenje uživo. I kad se radi o potencijalno posljednjem gemu u meču, veoma velike sume se plaćaju za to, pošto je to posljednje klađenje u meču. A pošto su kvote na Alcarazovu pobjedu veoma male, sume moraju da budu mnogo veće da bi se dobitak osjetio. Imamo veliki turnir na šljaci u Alcarazovoj rodnoj Španiji, cijela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će on da pobijedi, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobjedu u gemu Alcaraza, u slučaju pobjede protivika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alcaraza uplatili otišao je u ruke prevaranata“, rekao je Saltzmann.

Konkretnije, vjeruje se da je riječ o gemovima u mečevima sa Ševčenkom, kada je Carlos na 5:0 servirao u drugom setu, i protiv Struffa na 5:3 u drugom setu.

Alcaraz je na mastersu u Madridu ispao u četvrtfinalu od Andreja Rubljova u tri seta, a Saltzmann kaže da je u kontaktu sa ljudima iz azijsko-pacifičke regije koji prate tragove o namještenim mečevima.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()