Rud nije imao ni šanse: Cicipas spremno do titule u Monte Karlu

Cicipas je tako novi vladar u Monte Karlu, pošto je prošle godine titulu osvojio Andrej Rubljov.

14.04.2024. 18:06
  • Podijeli:
cicipas-661a969bc688c.webp Foto: AP Photo/Daniel Cole

Grčki teniser, Stefanos Cicipas osvojio je turnir Masters serije u Monte Karlu, nakon što je u finalu bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda.

Cicipas je tokom čitave sedmice igrao izvrstan tenis a konačan rezultat u finalu bio je 2:0 (6:1, 6:4)

Furiozno je započeo meč 12. teniser svijeta. Već u 3. gemu došao je do brejka. Nije se dugo čekalo da duplira prednost pošto je nakon potvrde istog, ponovo oduzeo servis protivniku i tako stigao do velikih 5:1. Za kraj prvog seta bio mu je potreban još jedan gem, a i do njega je došao tako što je napravio i treći brejk u prvom setu i nakon samo 37 minuta poveo u finalu.


Ipak, mnogo bolji drugi set odigrao je Rud. Čovjek koji je juče prvi put u karijeri savladao Novaka Đokovića donio je stabilnost na servisu prije svega, a nakon toga počeo je i da prijeti na servis protivnika. Smanjio je Rud broj neiznuđenih grešaka, pa smo gledali egal 2. set.

Ipak, Grk pravi brejk u ključnom, desetom gemu, iskoristivši prvu meč loptu i tako dolazi do titule, prenosi Srpskainfo.

Cicipas je tako novi vladar u Monte Karlu, pošto je prošle godine titulu osvojio Andrej Rubljov.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()