Rubljov pred boj u Banjaluci: Želim finale sa Đokovićem i novi pehar

"Želio bih novo finale sa Novakom. Međutim, mnogo odličnih igrača je ovdje. Od nekih sam i gubio"

18.04.2023. 12:23
  • Podijeli:
Andrej Rubljov 2_Pixsell-643e6b43d5862.webp Foto: Pixsell / Dejan Rakita

Ruski teniser Andrej Rubljov nada se da može doći do finala Srpska opena i u istom ponovo poraziti najboljeg ikada, Novaka Đokovića.

Rubljov je u nedjelju ostvario najveći uspjeh u karijeri, osvojio masters u Monte Karlu.

Dan kasnije, stigao je u Banjaluku, gdje će pokušati da odbrani pehar osvojen prošle godine u Beogradu.

Kako je smotra iz srpske prestonice premještena u grad na Vrbasu, ruski as je aktuelni prvak. A taj primat želi i da zadrži.

Pa ipak, Andrej je oprezan i stvari ne shvata zdravo za gotovo, pogotovo nakon jučerašnje eliminacije Stena Vavrinke.

"Želio bih novo finale sa Novakom. Međutim, mnogo odličnih igrača je ovdje. Od nekih sam i gubio. Ići ću korak po korak. Bilo bi, naravno, lijepo biti u finalu, odbraniti titulu. Ali, biću i oprezan. Vidio sam šta se dogodilo juče. Vavrinka je izgubio od mlađeg rivala, iako je veliki šampion. Vidjećemo. Na meni je da odigram najbolje što mogu pa dokle doguram", izjavio je Rubljev kojem je, po sopstvenom priznanju, trebalo dugo vremnena da procesuira činjenicu da je masters šampion.

Andrej jeste umoram nakon žestokih masters okršaja, ali kako na teren neće vjerovatno prije četvrtka, vjeruje da će imati vremena da napuni baterije:

"Osjećam se dobro. Nadam se da će tako i ostati. Danas neću na teren, mislim ni sutra, tako da ću se odmoriti. Recimo, ukoliko igrate i u Madridu i u Rimu, između turnira imate samo daan ili dva pauze. Ovdje je drugačije. Imam više vremena. Nadam se da ću prvi meč dočekati u savršenoj formi.

Uslovi na terenu su specifični, hladno je, vlažno, poeni su dugi, mečevi dugo traju... No, to čini se, neće smetati Rusu:

"Ovakvi uslovi mi odgovaraju. Hladno je i sporo. To mi prija. ali vidjećemo kako će biti kad izađem na teren. Nadam se da mogu pobijediti na starta i daleko dogurati.

Na prethodnom turniru Rubljov je imao ogromnu podršku beogradske publike. Ovog puta treba očekivati isto od banjalučkih fanova tenisa.

"Prošle godine je bilo nešto posebno. Nisam očekivao da ću u Novakovom gradu dobiti toliko podrške i ljubavi. Neočekivano, stvarno. Zato je bilo sjajno. Osjećao sam se kod kuće i mnogo uživao. Kada su prebacili turnir ovdje, nisam bio siguran kakva će biti situacija i da li publika navija za nekog osim Novaka. Ali, bilo mi je drago kada sam juče vidio koliko ljudi gleda već prvi meč. Nadam se će ostati tako i da ću i ovdje dobiti podršku", dodao je Rubljov.

Za kraj, Rus je dodao da ne osjeća dodatni pritisak od kada je masters šampion. Naprotiv.

"Ne mislim da sam sada "meta". Čekao sam baš dugo da uzmem turnir iz serije 1000. Sada sam konačno uspio. To ostaje iza mene. ispred mene je isti cilj, da nastavim da napredujem. Ono što sada radim, na terenu i na treninzima, mislim da je dobro, da sam na parvom putu. Nikad, doduše, ne možete predvidjeti šta će se desiti. Ali, ako radite prave stvari, vaša šansa će doći. Osjeća da u ovom trenutku radim ispravno. Titula u Monaku će mi dati samo još više samopouzdanja", zaključio je Rubljov, koji će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Huan Pablo Variljas - Igo Gaston.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()