Rubljov: Na skali od jedan do deset, Lajović je 100

Na skali od jedan do deset, Dušan je 100. Lojalan je, iskren, ljubazan, skroman. Nikada te neće slagati. U životu nećete sresti mnogo ovakvih ljudi

23.04.2023. 18:28
  • Podijeli:
Andrej Rubljov finale foto Dejan Rakita:Pixsell-64454eda7674c.webp Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Finalista Srpska opena Andrej Rubljov na "sva zvona" je nahvalio Dušana Lajovića, od kojeg je izgubio u završnoj bici za pehar.

Ruski as prošle godine je pokorio Beograd, ove sezone je stigao u Banjaluku da odbrani pehar, međutim, Duci je imao drugačije planove.

Srpski adut igrao je možda i tenis života, osvojio drugu titulu, te "skočio" na 40. mjesto ATP liste.

Rubljov je rekao da je tužan i razočaran jer je želio pobjedu. Međutim, poraz mu je lakše pao jer izgubio od prijatelja.

"Na skali od jedan do deset, Dušan je 100. Lojalan je, iskren, ljubazan, skroman. Nikada te neće slagati. U životu nećete sresti mnogo ovakvih ljudi. Dugo se mučio, iza njega je težak period i zaista sam srećan sam zbog njega. Borio sam se do kraja, želio sam trofej, ali on je stvarno ovo zaslužio", istakao je Rubljov.

Na komplimentima se tu nije zaustavio. Na red su došle pohvale na račun igre:

"Ako ste gledali meč, vidjeli ste kako je igrao. Dušan je imao nevjerovatne razmjene, bio dobro pozicinioran na terenu, udarao je jako. Prvih set i po morao sam da trčim više od njega. Na kraju drugog seta sam se vratio, ali nisam mogao u trećem. Lajović je odigrao fenomenalan meč. Nekad na papiru nije dovoljno biti favorit. Govorio sam i ranije da Duci može igrati na visokom nivou. Kad je tako, teško ga je pobijediti. Porazio je Novaka, mene, druge jake igrače... Jednostavno je tako", dodao je Rus, uz konstataciju da je bilo divno dijeliti teren sa svojim prijateljem.

Na pitanje da li će i sljedeće godine doći u Banjaluku, dao je zanimljiv odgovor, u svom stilu.

"Možemo da očekujemo sve. Nisam prethodno planirao da dolazim, ali tu sam. Direktor Đorđe Đoković je odradio sjajan posao. Ne znam čime sam zasužio ovakav tretman i ne sjećam se gdje sam se osjećao ovako dobro. Za turnir 250, ovo je sjajno, zaključio je Rubljov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()