Rublev nakon preokreta do titule u Madridu

Rusu je ovo 16. titula u karijeri

05.05.2024. 22:09
  • Podijeli:
rubljev reuters-6637e7257c706.webp Foto: Reuters

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je Masters u Madridu nakon što je u finalu pobijedio Kanađanina Felixa Augre-Aliassimea rezultatom 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 7:5).

Rubljov je poslije preokreta i skoro tri sata igre došao do druge titule na Mastersima, a prve u glavnom gradu Španije.

Ujedno, postao je prvi igrač koji je osvajao Madrid u singlu i dublu, s obzirom na to da je prošle godine podigao trofej sa zemljakom Karenom Hačanovim.

Za 26-godišnjeg Rubljova ovo je bilo 25. finale nekog ATP turnira, peti na onima iz serije Masters 1000. Do sad je ovojio 16 naslova, od toga dva Mastersa, uključujući prošlogodišnji u Monte Carlu.

Ove godine je prethodno osvojio jedan turnir, u Hong Kongu.

Osvajanjem titule u Madridu, Rubljov je ostvario napredak od dvije pozicije na ATP listi, pa će od ponedjeljka biti šesti reket planete. Sa druge strane, Augre-Aliassimeu je finale donijelo veliki skok sa 35. na 20. mjesto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()