Posljednji turnir u sezoni: Osmorica najboljih tenisera boriće se za trofej u Torinu

Kao što je poznato, ovo je jedini turnir sa grupnom fazom

06.11.2023. 18:00
  • Podijeli:
novak đoković, polufinale - masters u parizu, 4 nov 2023 - foto AP Photo Michel Euler Tanjug (1)-6546a3d576d73.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

​Teniska sezona će se i ove godine završiti u Torinu, koji će od 12. do 19. novembra biti domaćin ATP finala, na kojem će učestvovati osmorica najboljih igrača planete u ovoj godini.

Kao što je poznato, ovo je jedini turnir sa grupnom fazom. Dakle, imaćemo dvije grupe sa po četiri tenisera, a po dvojica najboljih će se plasirati u polufinale.

Za trofej u Torinu boriće se prošlogidišnji osvajač Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Aleksadar Zverev i Holger Rune.

 

 

Danas su određeni i šeširi pred žrijeb koji je zakazan za četvrtak od 15.00 sati. Igrači koji se nalaze u istom šeširu neće moći da budu u istoj grupi.

Dakle, u prvom šeširu su Đoković i Alkaraz, u drugom Medvedev I Siner, u trećem Rubljov i Cicipas i u četvrtom Zverev i Rune.

Svakog dana će se igrati po dva meča, u dnevnom i večernjem terminu, a lokacija je dvorana "Pala Alpitur".

Od juče je poznato da će Đoković u slučaju da ostvari samo jednu pobjedu u grupnoj fazi obezbijediti prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()