Novak ponosan na košarkaše: Da u nedjelju bude dva od dva

Hemija i porodična atmosfera su ključ u svakom sportu

09.09.2023. 11:30
  • Podijeli:
Novak Djokovic US Open 2-64fc2ea801ade.webp Foto: Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je sinoć Bena Šeltona 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:6 i plasirao se u 10. jubilarno finale na US Openu.

Takođe, Đoković je ponosan i na uspjeh, koji su košarkaši Srbije napravili na Svjetskom prvenstvu.

Izabranici Svetislava Pešića su savladali Kanadu (95:86) i plasirali se u finale Mundobasketa na Filipinima.

"Orlovi" će se za titulu prvaka svijeta boriti u nedjelju od 14.40 protiv selekcije Njemačke.

"Fenomenalan rezultat, mnogo sam ponosan na njih. Iz sveg srca navijam kao i cijela moja porodica i moj tim i cijelo okruženje, pratimo, možda ću u nedjelju ujutru imati prilike da uhvatim drugo poluvrijeme, zavisi od toga kada se budem probudio. Jako pomno pratim i danas sam prvu stvar kada sam uzeo telefon u ruke sam provjerio da li su pobijedili ili nisu. Zdušno navijam za njih i pričali smo na početku turnira, malo ko je vjerovao, više su se ustručavali da ih kritikuju i da govore da su slabi i da neće proći četvrtfinale, ali oni su pokazali timski duh. Vidio sam njihovo slavlje, vidio sam kako je zavladala jedna hemija i porodična atmosfera i to je ono što je ključ u svakom sportu, čak i u mom individualnom", rekao je Đoković i dodao:

"Sa mojim timom imamo pozitivnu energiju koja nas nosi i vodi. Cijela nacija je iza njih, malo da skinem pritisak sa njih, šta god da su uradili - oni su u mojim očima već postigli već ogroman uspjeh. Ja znam kakvi su oni pobjednici, prije svega naš kapiten Bogdan, i znam da će ići na zlato i ja im to želim i da u nedjelju bude dva od dva za Srbiju".

Đoković će u nedelju igrati finale US opena i boriti se za četvrtu titulu, a rival od 22.00 biće mu Danil Medvedev.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()