Novak Đoković ispao sa Australian Opena!

Đoković je izgledao neprepoznatljivo u prva dva seta koja su završena nakon samo 36 i 39 minuta igre

26.01.2024. 08:13
  • Podijeli:
Novak Đoković-65af86c3a2e96.webp Foto: AP Photo/Louise Delmotte/Tanjug

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je ispao sa Australian Opena u polufinalu, a bolji od njega je bio 22-godišnji Italijan Jannik Sinner (ATP 4.) rezultatom 3:1 u setovima.

Đoković je izgledao neprepoznatljivo u prva dva seta koja su završena nakon samo 36 i 39 minuta igre. Italijanski teniser je u prva dva seta napravio po dva breaka, te ih je riješio u svoju korist sa 6:1, 6:2.

U trećem setu 36-godišnji srbijanski as je zaigrao mnogo bolje, spasio je jedinu break-loptu koju je ponudio Sinneru, te je odveo set u tie-break.

U tie-breaku vidjeli smo veliku borbu, a uspješniji je na kraju bio Đoković koji je spasio meč-loptu i potom osvojio tri poena u nizu i zvanično se vratio u meč sa 7:6(6).

U četvrtom gemu četvrtog seta Đoković je na svoj servis vodio sa 40:0, no Sinner je tada osvojio pet poena zaredom i napravio break kojeg je sačuvao do samog kraja seta, te je na kraju ostvario najveći trijumf u karijeri sa ukupnih 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3.

Na taj način je Đoković ostao bez prilike da 11. put dođe do titule na Australian Openu i jubilarnog 25. Grand Slama u karijeri.

Fascinantan je podatak da je popularni Nole izgubio prvi meč na Australian Openu nakon čak 2.195 dana. Đoković je posljednji put bio poražen 2018. godine kada ga je u osmini finala izbacio Hyeon Chung, a potom je osvajao prvi Grand Slam sezone 2019., 2020., 2021. i prošle godine. Podsjetimo, 2022. godine nije nastupio jer mu je bio zabranjen ulazak u Australiju kao nevakcinisanoj osobi protiv koronavirusa.

Kako je impresivno igrao Sinner govori podatak da u ovom meču nije ponudio Đokoviću nijednu priliku za break, te je potpuno zasluženo prošao u svoje prvo Grand Slam finale u karijeri gdje će igrati protiv boljeg iz duela Daniila Medvedeva (ATP 3.) i Alexandera Zvereva (ATP 6.) koji bi trebao početi danas u 9:30 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()