Nole otvorio dušu: Zašto pravite zlikovca od mene?

"Ja sam laka meta da budem zlikovac, tako me predstavljaju. Ne mogu više da trpim nepravdu, ne reagujem uvijek, ali sada sam reagovao jer su prevršili svaku mjeru"

20.01.2023. 10:09
  • Podijeli:
Novak Đoković_Aaron Favila AP Tanjug-63ca560631e3b.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Novak Đoković otvorio je dušu i tenisku javnost upoznao sa stvarima koje mu dugo leže na srcu a o kojima do sada nije govorio.

Vatru je zapalio "Evrosport" nedavnom objavom da se Nole tokom meča prvog kola Australijan opena sa Robertom Karbaljesom Baenom usprotivio sudiji i otišao na ranu pauzu za toalet.

To nije bila istina pošto je srpski as dobio dozvolu za pauzu. I ta laž ga je zaboljela, toliko da je na društvenim mrežama odgovorio renomiranoj televiziji.

Onako iskreno, iz srca, što i ne čudi ako se zna da je prije tačno godinu dana na istom mjestu prošao golgotu, da je utamničen kao kakav kriminalac, a potom i izbačen iz Melburna jer "možda misli drugačije".

Osvajač 21 grend slem titule dobio je izvinjenje. Privatno. Što smatra nedostojnim jer od njega nema puno koristi ako teniska javnost ne zna cijelu priču.

ATP i Australijan open ga, gle čuda, nisu podržali, što je njihova dugogodišnja praksa kada je u pitanju čovjek koji je srušio romantični duopol Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

I zato je odlučio da javno progovori o svemu.

"Bilo je tendenciozno, to sa "Evrosportom". Morao sam da reagujem. Drugi put u šest mjeseci imam taj problem sa istom kućom. Ona je angažovala izvjesnu kompaniju iz Londona da joj održava društvene mreže. Napravili su ružnu stvar i ja sam rekao da neću da radim intervjue za "Evrosport". Pa su mi se izvinili, a sada prave senzaciju. Sada su obrisali sporni video, Barbara Šet se izvinila, Boris Beker mi je pisao, javio se Mats Vilander. Ja nemam ništa protiv njih, ja volim taj kanal, gledam tu skijanje čitav život to je fenomenalan kanal, ali ovakve stvari..." počeo je Đoković sa izlaganjem.

Rekorder po broju sedmica na ATP pijedestalu nastavio je u istom dahu:

"Žao mi je, ali u našoj organizaciji mora da postoji neka vrsta zaštite na vrijeme, da neko reaguje. Ja sam laka meta da budem zlikovac, tako me predstavljaju već dugo i to je za mene postala normalna stvar. Ne mogu više da trpim nepravdu, ne reagujem uvijek, ali sada sam reagovao jer su prevršili svaku mjeru. Nije u redu da se izvuku sa ovim, da to samo tako prođe. Niko mi se neće javno izviniti. Da li će? Oni su jedni od najvećih na svijetu, trebalo bi da mi upute javno izvinjenje. Samo privatno su mi to ukazali, većina ljudi to ne zna, kao da sam ja ponovo neko ko zloupotrebljava pravila".

On se pita zašto na takve stvari ne reaguju vodeće teniske organizacije.

"Opet postavljam pitanja zašto ATP ili Grend slem nisu izašli u javnost da objasne tu situaciju? Zar ne vide da je ovo medijski linč? Stalno se ponavlja ta situacija. Bilo je mnogo sličnih slučajeva. I ništa. Sve se svodi na isto, ako smo dio ovog Tura, mora da postoji podrška, odgovornost i zaštita igrača. Ali ne, uvijek ostanu nijemi, kao da daju dozvolu drugima da me "sprže" u medijima", zaključio je očigledno ogorčeni Đoković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()