Nole ispred Rafe u Parizu: Ponosan sam na rekord

"Ponosan sam na rekord. Na svaki treba da budemo ponosni. Kada igram ovako kao danas, i zadovoljan sam i motivisan"

04.06.2023. 17:07
  • Podijeli:
Novak Đoković 2_Thibault Camus AP Tanjug-647ca492148f9.webp Foto: Thibault Camus / AP / Tanjug

Novak Đoković došao je na tri koraka do novog istorijskog podviga, 23. grend slem titule, a na tom putu je oborio neočekivan rekord.

U dvorištu Rafaela Nadala, koji je Rolan Garos osvajao 14 puta, Nole je stigao do 17. četvrtfinala.

Nikada niko u Gradu svjetlosti nije toliko puta izborio plasman među osam najboljih. Čak ni Bik sa Majorke.

No, ovog popodneva srpski as je srušio rekord.

Huan Pablo Variljas je lako položio oružje pa je osvajač 22 grend slem krune zakazao megdan sa Karenom Hačanovim.

"Hvala na čestitkama za rekord. Ponosan sam na njega. Na svaki rekord treba da budemo ponosni. Kada igram ovako kao danas, i zadovoljan sam i motivisan", bio je Novakov odgovor na konstataciju proslavljene teniserke Marion Bartoli.

Prethodno se najbolji teniser planete svih vremena zahvalio navijačima na sjajnoj atmosferi:

"Pozdravljam publiku i zahvaljujem joj se podršci. Danas su bili divni uslovi za igru. Prvi put sam igrao protiv Variljasa, ali znam ga već nekoliko godina. Svjestan sam bio da je tu i da pravi napredak. On je specijalista za ovu vrstu podloge. Želio je da diktira poene, a kada to radi, može da bude neugodan. Srećan sam kako sam odigrao. Prikazaoa sam visok nivo tenisa i srećan sam što sam na ovakav način prošao dalje".

U uvertiri meča Novak je snimljen kako se sa Stefanom zagrijava na spravama. Kako je sin pomalo ukrao šou ocu, Marion ga je zato upitala ko je danas koga trenirao.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovih dana imao svoju djecu uz sebe. Danas i juče bili su tu, a sutra idu u Srbiju, jer treba da idu u školu. Stefan voli tenis, sa njim i porodicom sam jedna drugačija osoba. Osjećam mnogo ljubavi i motivacije da igram najbolji tenis. Da, Stefan voli ovaj sport i, ko zna, možda će jednog dana i on da igra ovdje", zaključio je Đoković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()