Nek se spremi Đoković: Alkaraz oduvao Cicipasa

Ako Karlos slavi, zadržaće ATP pijedestal. Ukoliko Novak trijumfuje, napraviće prvi korak ka vrhu. Drugi bi bio pobjeda u finalu

06.06.2023. 22:43
  • Podijeli:
Karlos Alkaraz_Jean-Francois Badias AP Tanjug-647f8c7edfb33.webp Foto: Jean-Francois Badias / AP / Tanjug

Trebalo je da bude derbi četvrtfinala Rolan Garosa, a ispostavilo se da je samo trening za Karlosa Alkaraza.

Prvi reket planete naprosto je oduvao Stefanosa Cicipasa, koji večeras gotovo da se nije "pojavio" na terenu "Filip Šatrije".

Grk je bio potpuno nemoćan, indisponiran, neprepoznatljiv...

Španac, s druge strane, dominantan, razigran, briljantan...

Od prvog poena kao da se nije postavljalo pitanje ko će pobijediti, nego samo kojim će rezultatom favorit da slavi.

Na koncu, semafor je pokazivao 6:2, 6:1, 7:6 (5) za 135 minuta igre.

Ovakvim epilogom zakazan je veliki derbi između Alkaraza i najboljeg tenisera ikada, Novaka Đokovića.

Biće to i bitka za ATP tron. Ako Karlos slavi, zadržaće pijedestal. Ukoliko Nole trijumfuje, napraviće prvi korak ka vrhu. Drugi bi bio pobjeda u finalu.

Pomalo nestvarno je djelovao veći dio večerašnjeg špansko-grčkog boja.

Alkaraz jeste bio favorit, međutim, od Cicipasa se očekivalo kud i kamo više na njegovoj omiljenoj podlozi.

No, Stefanos je ostao dužan i sebi i svom timu i navijačima.

Karlos je takav poklon objeručke prihvatio. U prvom setu je slavio nakon dva lagana brejka, a u drugom čak tri.

Kada je u trećoj dionici poveo sa 3:0, bilo je jasno da je kraj blizu. Cicipas se tek tada probudio, vratio brejk, izborio 13. igru. I, to je bilo to. Premalo i prekasno za petog reketa svijeta.

Scena je, dakle, spremna, spektakl zakazan. Karlos i Novak samo su jednom dijelili megdan. Slavio je tada Alkaraz, tijesno. U petak gledamo novo poglavlje potencijalno velikog rivalstva.

"Alkaraz je broj jedan na svijetu. Zrel je za svoje godine, bodri se, pozitivan je i to je pozitivno vidjeti. Svaka mu čast i njemu i timu na svemu što su postigli. On je definitivno igrač kojeg ovde treba pobijediti. Glavni je favorit, igra sjajno. Polufinale grend slema je nešto veliko, nema iskustva u tim završnim fazama. Koliko iskustvo može da mi pomogne, ne znam. Vidjećemo, možda neće biti presudan faktor, ali ću biti spreman na borbu, možda će biti najduži meč na turniru", izjavio je Đoković pošto je eliminisao Karena Hačanova, prethodno se ogradivši da ne treba tako lako iz jednačine izbaciti Cicipasa.

Teniski GOAT, čini se, jedva čeka polufinalnu bitku:

"Polufinale je grend slema, igra se do posljednje kapi znoja i snage i krvi, šta god je potrebno da se pokuša na još jedan korak dalje, da se borim za trofej, ne znam koliko ću još takvih prilika imati. Ovo smatram velikom prilikom, svaki put kada sam u ovakvim situacijama", zaključio je Đoković.

U sutrašnjim četvrtfinalnim duelima sastaće se Aleksander Zverev i Tomas Martin Ečeveri (15 časova), odnosno Holger Rune i Kasper Rud (20.15 sati).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()