Ne ide više? Nadal ispao od tenisera koji mu nikada nije ležao

Lehečka je trenutno 31. igrač svijeta i ovo mu je jedan od najvažnijih pobjeda u karijeri, dok Nadal poslije rušenja Darvina Blanša, Aleksa de Minora i Pedra Kačina nije imao snage za još jedan korak.

01.05.2024. 09:42
  • Podijeli:
Rafael Nadal AP PhotoTertius Pickard_Tanjug-65e96ff0b3115.webp Foto: AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Kada jednog dana bude pričao potomcima o svojoj karijeri, češki teniser Jirži Lehečka moći će da se pohvali da nikada nije izgubio od jednog od najboljih igrača u istoriji bijelog sporta - Rafaela Nadala!

Iskoristio je Lehečka to što je Španac na zalasku karijere, što se nikada do sada nisu sastajali i što ni u Madridu nije u potpunosti spreman, te ga dobio u osmini finala rezultatom 2:0 (7:5, 6:4).

Lehečka je trenutno 31. igrač svijeta i ovo mu je jedan od najvažnijih pobjeda u karijeri, dok Nadal poslije rušenja Darvina Blanša, Aleksa de Minora i Pedra Kačina nije imao snage za još jedan korak.

Tvrdi početak prvog seta prekinuo je Nadal koji je u 8. gemu stigao do prve brejk lopte uopšte na meču. Spasio se Lehečka tada, a zatim u 11. gemu sa nulom uzeo servis Špancu – 7:5.

Već na startu drugog seta Lehečka je uzeo brejk Nadalu, da bi u u trećem gemu imao tri šanse da se brzo odlijepi. Bio je to gem koji je trajao 14 minuta, Rafa se izvukao nekako, ali do kraja ipak nije imao snage za preokret, piše Telegraf.

Čeh će u četvrtfinalu igrati protiv Danila Medvedeva koji je dan ranije savladao Kazahstanca Aleksandera Bulbika. S jedne strane šteta, jer su ljubitelji tenisa širom svijeta i te kako priželjkivali da Rafu i Danila gledaju u međusobnom duelu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()