Nakon gotovo dva časa igre: Alkaraz u polufinalu turnira u Pekingu

Trenutno drugi igrač svijeta je bio bolji od Kaspera Ruda u dva seta

02.10.2023. 16:02
  • Podijeli:
Karlos Alkaraz-64f981476dbf6.webp Foto: AP Photo/Frank Franklin II/Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u polufinale turnira iz serije 500 koji se održava u Pekingu.

Trenutno drugi igrač svijeta je bio bolji od Kaspera Ruda u dva seta rezultatom 6:4, 6:2 poslije sat i 43 minuta igre.

Njihov posljednji zvanični duel odigran je u finalu 2022. godine kada je Alkaras stigao do prve Grend slem titule u karijeri, ali se u pojedinim trenucima činilo da igraju na nedeljnom nivou.

Ponajviše u prvom gemu ovog meča koji je trajao čak 15 minuta. Imao je Alkaras čak pet brejk šansi na servis protivnika i nije ih iskoristio. Poslije osam izjednačenja Rud je osvojio prvi gem koji je najavio maraton koji nikad neće doći.

Na talasu tog gema, Rud je iskoristio činjenicu da je Alkaras bio poljuljan stigao do brejk šanse i odmah je iskoristio za veliko iznenađenje. Potom je osvojio i naredni servis gem i stigao do velikih 3:0.

Poslije tačno 29 minuta igre Alkaras je uspeo da osvoji prvi gem i od tada se situacija na terenu u potpunosti mijenja. Uspio je u narednom gemu bez izgubljenog poena da vrati brejk, a potom i da ga odmah potvrdi.

Imao je Rud brejk šansu u tom šestom gemu koja je u potpunosti mogla da promijeni ostatak prvog seta, ali je nije iskoristio. Posljedično tome, Alkaras je napravio još jedan brejk, nanizao četiri gema i stigao do potpunog preokreta.

Od 0:3 je stigao do 6:4 i u seriji od šest gemova naspram protivnikovog jednog imao 18 vinera u odnosu na Rudova dva.

U drugom setu je izostala bilo kakva neizvjesnost. Alkaras je tokom čitavog meča imao problematičnu realizaciju brejk prilika i meč završio sa 4/15 na tim poenima, piše B92.

Međutim, Rud mu je dozvoljavao previše prilika, a ovaj je neminovno morao neke da iskoristi. I u drugom setu je osvojio dva brejka i na taj način priveo meč kraju bez bilo kakve neizvJesnosti.

Alkaras će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Grigora Dimitrova i Janika Sinera, poslJednjeg četvrtfinalnog susreta ove sezone u Pekingu.

Na drugoj strani žrijeba u borbi za finale će biti Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()