Nadal pregazio tinejdžera i pobjedom otvorio nastup na Mastersu u Madridu

Uspješan povratak

25.04.2024. 19:13
  • Podijeli:
rafael nadal reuters-662a8f26aa0f3.webp Foto: Reuters

Španski teniser Rafael Nadal (512. ATP) plasirao se u drugo kolo Mastersa u Madridu nakon što je danas pobijedio Amerikanca Darwina Blancha (1028. ATP).

Meč je trajao malo više od sat vremena, a po setovima je bilo 6:1, 6:0 za legendarnog španskog tenisera.

Već prilikom prvog servira 16-godišnjaka Nadal mu je uzeo break, kojeg je zatim uduplao u šestom gemu pa je bez problema poveo u ovom meču sa 6:1 u prvom setu.

Tinejdžer je potom potpuno pokleknuo u drugom setu u kojem ga je Nadal počistio sa 6:0 te tako donekle podsjetio na stare dane.

Nadal će u drugom kolu Mastersa koji se igra u Španiji na zemljanoj podlozi igrati protiv Australca Alexa de Minaura (11. ATP) koji je bio slobodan u prvom kolu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()