Nadal ispao sa turnira u Brisbaneu, meč trajao tri i po sata

Australijanac je prvi stigao do brejka, za 4:3 u prvom setu, ali u svom maniru, Nadal momentalno uzvraća udarac

05.01.2024. 17:50
  • Podijeli:
Rafael Nadal-65968a8d1dc55.webp Foto: AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Rafael Nadal nije uspio da se plasira u polufinale turnira iz serije 250 u Brisbaneu, poražen je od domaćeg tenisera Jordana Thompsona 5:7, 7:6 (8:6), 6:3.

Australijanac je prvi stigao do brejka, za 4:3 u prvom setu, ali u svom maniru, Nadal momentalno uzvraća udarac. Priprijetio je Thompson, došao do 15-30 pri rezultatu 5:5, ali Nadal osvaja taj gem i pravi brejk u narednom, uz samo jedan izgubljeni poen.

I jedan i drugi su imali brejk šanse u ranoj fazi drugog seta, da bi na 5:4 Nadal došao i do meč lopte briljantnim riternom. Odigrao je dobar poen Thompson, Španac ga je lobovao, Australijanac uzvratio lobom, a Rafa je visoki bekhend volej plasirao u mrežu.

Uslijedio je taj brejk – uzbudljivo, sa mnogo lijepih poena, Nadal je ispustio 3-0, a činilo se da je ključni poen osvojio volejom na liniju za dvije vezane meč lopte. Međutim, Thompson spašava još dvije meč lopte – na prvoj je Rafa promašio forhend, a na drugoj je Australijanac odigrao sjajnu forhend paralelu.

Poslije promjene strana, spektakularan poen koji Thompson završava divnom volejom i dolazi do set lopte. Zatim još jedan briljantan poen koji Australijanac okončava smečom sa osnovne linije – 8-6 u taj brejku, 1-1 u setovima.

U trećem setu Tompson je brzo došao do brejk lopte, u četvrtom gemu, iskoristio je prvu šansu i poveo sa 3:1. Ispostavilo se da još uvijek nedovoljno spremni Nadal nije imao šansu da se vrati u meč, pa je učešće na turniru u Brisbaneu završio u četvrtfinalu. Thompson će u polufinalu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()