Muk u Madridu: Teniserka pala na tlo, tri minute je "dozivali"

Bethanie Mattek-Sands poznata je u svijetu tenisa po velikim uspjesima u dublu

26.04.2024. 20:20
  • Podijeli:
Bethanie Mattek-Sands_foto_X-662bc846b226b.webp Foto: X/@josemorgado

Trenutno su u toku ATP i WTA turniri u Madridu. Na ženskom dublu jučer smo vidjeli jednu vrlo neprijatnu scenu.

Bethanie Mattek-Sands poznata je u svijetu tenisa po velikim uspjesima u dublu.

Amerikanka ima pet Grand Slam naslova u parovima, kao i olimpijsko zlato u Rio de Janeiru u mješovitim parovima. U prošlom meču bila je protagonista vrlo neugodne i opasne situacije situaciju.

Naime, 39-godišnjakinja je u prvom kolu WTA 1000 turnira u Madridu igrala u paru sa Sofijom Kenin, a na drugoj strani bile su Erin Routliffe i Ashlyn Krueger.

Slavile su s 2:1, po setovima 7:6, 5:7 i 11:9. U drugom setu svjedočili smo vrlo opasnom incidentu.

Routliffe je zadala udarac lopticom u glavu Mattek-Sands. Situacija je izgledala alarmantno, no na kraju se sve dobro završilo.

"Nakon tri minute još uvijek je na istom mjestu i hladi glavu", izvijestio je novinar Jose Morgado.

Essentialsports.com je dodao da je Mattek-Sands zatražila dug medicinski tajm aut. Procjenjivali su joj potres mozga i trebalo joj je vremena da se oporavi. To je iritiralo Routliffe, koj nije bila zadovoljna koliko dugo je trajala stanka.

Srećom, 39-godišnjakinja se pribrala i ustala s terena. Kasnije je htjela još nešto porazgovarati s trenerom, no po ponašanju se vidjelo da ju je cijeli događaj duboko pogodio. Od tada više nije gledala drugu stranu mreže.

U drugom kolu turnira u Madridu Bethanie Mattek-Sands i Sofia Kenin igrat će protiv Coco Gauff i Taylor Townsend ili Anne Bondar i Tereze Mihalikove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()