Moralo je na mišiće: Đoković ukrotio bombardera

Hurkačevi servisi bili su prave bombe. Pa ipak, Nole je i u ovom okršaju pokazao zašto je najbolji teniser svijeta svih vremena

10.07.2023. 17:00
  • Podijeli:
Novak Đoković_Profimedia-64ac0fae2e567.webp Foto: Profimedia

Srpski as Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona nakon teškog boja protiv inspirativnog Huberta Hurkača

Poljak se pokazao ka tvrd orah, njegovi servisi bili su prave bombe, bilo ga je nemoguće "brejknuti"...

Pa ipak, Nole je i u ovom okršaju pokazao zašto je najbolji teniser svijeta svih vremena., te je slavio sa 7:6 (6), 7:6 (6), 5:7, 6:4.

Iako stvari nekada nisu izgledale najbolje, favorit je uvijek znao kada da doda gas.

Čekao je i najmanju šansu, a onda bi je znalački zgrabio i rivala brutalno kaznio.

Najveći dio posla osvajač 23 grend slema je odradio sinoć, kada je poveo sa 2:0 u dva neizvjesna taj brejka.

Zbog pravila da dueli u Londonu ne mogu trajati iza 23 časa po lokalnom vremenu, srpsko-poljski okršaj je prekinut.

A kada je nastavljen ovog popodneva, gledali smo identičan scenario.

Hurkač je pomalo nestvarno servirao. Ispalivao je jake i filigranski tačne servise, ne dozvolivši šampionu da zaprijeti.

Đoković se, s druge strane, više mučio na svoj servis, ali je u odsudnim momentima zadržao fokus i smirenost.

Sve do 12. gema, kada je poklekao i dozvolio Hurkaču da smanji na 1:2.

Gubitak prvog seta na Vimbldonu pomalo je izbacio Novaka iz takta. Ironični osmjesi, gestikulacije, česta komunikacija sa svojim boksom bili su jasan odraz nervoze. 

Još kad se tome doda podatak da je Hubert "rešetao" nesmanjenom žestinom, bilo je jasno da je Nole na pragu potencijalnog problema i u četvrtoj dionici.

Pa ipak, srpski as se na vrijeme "posložio". U sedmom gemu je stekao i prokockao dvije brejk lopte. No, nije odustao. Izborio se za još jednu i tek iz osme prilike "brejknuo" protivnika.

"Napumpano" samopouzdanje mu je pomoglo da ekspresno povede 5:3, do kraja zadrži prednost i ovjeri teško izvojevanu pobjedu.

Nole će u četvrtfinalu igrati protiv Andreja Rubljova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()