Medvedev se svađao s trenerom i izbjegao šok, meč završio u 3.40 iza ponoći!

Medvedev je u Melbourneu izgubio dva finala (2021., 2022.), a u trećem kolu igrat će protiv Felixa Auger-Aliassimea

18.01.2024. 20:07
  • Podijeli:
Danil Medvedev-651c1172a887f.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Treći teniser svijeta Daniil Medvedev izbjegao je ispadanje s Australian Opena preokretom u pet setova protiv Emila Ruusuvuorija.

Medvedev je pobijedio Ruusuvuorija 3:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:0 nakon četiri sata i 21 minute igre. Meč je započeo iza 23 sata po lokalnom vremenu, a završio je u 3.40 iza ponoći!

Nije se, dakle, oborio rekord iz 2008. godine kada su Lleyton Hewitt i Marcos Baghdatis završili meč u 4.33 po australskom vremenu.

Ruski se teniser tokom cijelog meča, a pogotovo u prva dva seta, konstantno svađao sa svojim trenerom Gillesom Cervarom na tribinama. Dobacivao mu je, štošta gestikulirao, sarkastično pokazivao palac gore, i slično.

No, pronašao je put do preokreta i plasmana u treće kolo protiv najboljeg finskog tenisera koji još nikad nije prošao u treće kolo Grand Slama.

Medvedev je u Melbourneu izgubio dva finala (2021., 2022.), a u trećem kolu igrat će protiv Felixa Auger-Aliassimea.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()