Medvedev prvi put u karijeri šampion na šljaci

Danil Medvedev pobednik je Mastersa u Rimu pošto je u odlučujućem meču u dva seta pobjedio Holgera Rune rezultatom 7:5, 7:5 za sat i 43 minuta igre

21.05.2023. 20:38
  • Podijeli:
medvedev (2)-646a64d700bce.webp Foto: Tanjug

Treći igrač svijeta je ove godine upisao prvi trijumf u „večnom gradu“ u karijeri s obzirom na to da je prethodnih godina uvijek gubio prvi duel u Rimu.

Interesantno je da je Medvedev u prestonici Italije došao do 20. pehara u 20 različitih gradova.

Ujedno ovo mu je bio i prvi trijumf na zemljanim terenima u karijeri i peti trofej ove sezone. Do sada je imao 18 pehara na betonu i jedan na travi.

Danac je bolje počeo meč, u petom gemu imao je dvije brejk lopte koje nije iskoristio, što ga je ubrzo skupo koštalo.

Rus je bio strpljiv i fokusiran, iako je glavni sudija dva puta pogrešio na njegovu štetu, i u 12. gemu dočekao je šansu koju je iskoristio. Medvedev je realizovao prvu brejk loptu za vođstvo u setovima poslije 48 minuta igre, piše sportklub.rs.

Drugi set bio je mnogo neizvjesniji. Dvadesetogodišnji Rune je dva puta imao po brejk prednosti, vodio je 5:3 i servirao za izjednačenje na 1-1, međutim, ruski teniser je osvojio četiri uzastopna gema za veliki preokret i konačno osvajanje trofeja na šljaci.

Danac je ostao na četiri osvojena pehara u karijeri, od toga jedan ove godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()