Ljubičić: Postoji samo jedan način da Đoković postane GOAT

Rođeni Banjalučanin jasan

27.06.2023. 21:51
  • Podijeli:
ivan ljubičić_profimedia-63a1e2ce81006.webp Foto: Profimedia

Legendarni hrvatski teniser i bivši trener nedavno penzionisanog Rogera Federera, smatra da će rasprava o tome ko je GOAT u tenisu postati besmislena ako Novak Đoković do kraja karijere osvojio još nekoliko Grand Slamova.

Podsjećamo, Novak Đoković je prije dvije sedmice osvojio Roland Garros, odnosno svoj 23. Grand Slam i tako je pobjegao Rafaelu Nadalu za jedan najveći trofej, a Federera je ostavio s tri manje. U julu je Đoković prvi favorit na Wimbledonu gdje će imati priliku osvojiti svoj osmi turnir na čuvenoj londonskoj travi i tako se izjednačiti s Federerom.

''Mislim da je Novak već najuspješniji trenutno, ali riječ 'najveći' uključuje subjektivnost i osobne afinitete. Ako pogledamo druge sportove, na primer postoji li GOAT u nogometu? U košarci svi su suglasni da je to Michael Jordan, ali on nije osvojio najviše trofeja. GOAT je neko ko je najviše utjecao na vas osobno. Za trećinu svijeta to je Federer, za drugu trećinu je Nadal, a za treću trećinu je Novak'', rekao je Ljubičić za Tennis Majors.

Međutim, po mišljenju Ljubičića, Novak može svim raspravama stati na kraj osvoji li još koji Grand Slam, što bivši hrvatski teniser smatra i da će se dogoditi.

''Ako Novak osvoji još nekoliko Slamova, što djeluje vrlo vjerovatno u ovom trenutku, onda će debata postati besmislena. Ako Novak završi karijeru s pet ili 10 Slamova više od ostalih, nećemo više voditi ovakve razgovore'', poručio je Ljubičić.

Ljubičić je otkrio i da je zajedno s Federerom gledao dio meča između Đokovića i Alcaraza u polufinalu Roland Garrosa.

''Nismo navijali ni za koga, samo smo uživali u izuzetnom nivou tenisa. Impresivno je što Novak radi, baš kao što je Roger rekao prije par dana. Možemo ga gledati sa strane i diviti mu se.''

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()