Legendarni trener o "Velikoj trojci": Federerov tenis je kao balet, ali Đokovićev je boks i balet

"Federer je učinio da tenis izgleda kao balet, Nadal kao boks, a Đoković čini da on bude kao boks i balet", kazao je Maći

24.12.2023. 19:19
  • Podijeli:
dejvis kup, teniseri srbije u malagi, novak đoković - 22 nov 2023 - foto TSS Srđan Stevanović (2)-655e73740a77a.webp Foto: TSS/Srđan Stevanović

Srbijanski teniser Novak Đoković je osvajanjem 24. Gren slem titule pridobio većinu javnosti, kada je u pitanju debata o najboljem igraču svih vremena.

Statistika ide u njegovu korist već duži vremenski period, kada se uporedi s Rodžerom Federerom (Roger) i Rafelom Nadalom.

Od "Velike trojke" osvojio je najviše Gren slemova i turnira Masters serije. Njegov broj sedmica provedenih na vrhu ATP liste je uspio prebacio 400, dok ostala dvojica nisu ni blizu tog broja. Čak i u omjeru protiv Top 10 protivnika se nalazi ispred dva rivala.

Usporedbe su i dalje aktivne, a posljednji u nizu koji je komentarisao je legendarni teniski trener Rik Maći (Rick Macci).

"Federer je učinio da tenis izgleda kao balet, Nadal kao boks, a Đoković čini da on bude kao boks i balet", kazao je Maći.

Maći je poznat po tome što je trenirao sestre Vilijams (Williams), Serenu i Venus, Endija Rodika (Andy Roddick), Marija Šarapova.

Sudjelovao je u osvajanju 86 Gren slem titula i čak osam olimpijskih zlata. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()