Lajović bio na ivici: Mislio sam da ću se onesvijestiti

"Na 5:1 u trećem setu sam izgubio snagu. Vrtilo mi se u glavi. Mislio sam da ću se onesvijestiti. Nekako sam izgurao gem po gem. Publika me podigla"

23.04.2023. 17:47
  • Podijeli:
Dušan Lajović trofej foto Dejan Rakita:Pixsell-64454e76b5557.webp Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Prvak Srpska opena Dušan Lajović otkrio je da je tokom finala protiv Andreja Rubljova bio toliko umoran, da je mislio da će se onesvijestiti.

Duci je u Banjaluci, na oduševljenje skoro 6.000 navijača, osvojio drugu titulu u karijeri.

Na putu do iste prošao je težak put, da bi na kraju porazio velikog rivala i prijatelja.

Pa ipak, u trećem setu je peživio teške trenutke.

"Na 5:1 u trećem setu sam izgubio snagu. Vrtilo mi se u glavi. Mislio sam da ću se onesvijestiti. Nekako sam izgurao gem po gem. Publika me podigla. Navijači su bili veliki faktor", ocijenio je od sutra 40. reket planete.

Da bi podigao drugi pehar u karijeri, Dušan je morao da izbaci i Novaka Đokovića, te još dva zemljaka. I sam je priznao da je kvalitet smotre prevazišao seriju 250.

"Kada sam vidio žrijeb, znao sam da se može desiti ovako nešto. Tek sad kad se završio, vidim koliko je put bio zahtjevan. Igrao sam mnogo, puno sati proveo na terenu, ne znam iskreno gdje sam pronašao energiju. Srećom, nisam dozvolio Andreju da izjednači na 5:5. Na kraju, moram biti ponosan na sebe, Ovo nije obični turnir 250 serije, kvalitet je viši. Igrao sam sa zemljacima, na kraju i sa prijateljem. Pritisak je većibio veliki. Čudesna je ovo bila nedjelja. Nadam se da nije posljednja. Preplavljen sam emocijama", dodao je Lajović.

Šampion je dodao da se nada kako ovaj ritam i formu može da zadrži u periodu koji slijedi:

"Osjećam  da sam umoran ali i da samu dobrom ritmu, sa samopouzdanjem. Vjerujem da će poslije ove nedjelje to još više uticati na igru. Najbitnija stvar je da sam uživao, igrao dobar tenis, borio se u teškim uslovima. Očekujem to od sebe svaki meč. Naravno da to uvijek nije moguće, ali što više, to bolje. Slijedi Madrid, nadam se da ću se oporaviti i psihički i fizički".

Lajović je poručio i kako u trenucima kada se rival vraćao u igru nije razmišljao o prošlosti i "dobijenim" mečevima koje je na koncu izgubio:

"Nisam ni mogao o tome da razmišljam jer sam se mučio. Fizički mi je bilo vrlo teško da udaram loptice. Udarim je, a ona kao da ne leti. Pokušavao sam da "uskočim" u poen, da pronađem pravi forhend. Igra je bila daleko od idealne, ali prihvatio sam to. Znao sam da neće biti lijepo, bio sam svjestan da slaviti mogu samo na borbu", zaključio je Duci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()