Jedna od najboljih teniserki svijeta potpuno podivljala nakon poraza

Jedna od najboljih teniserki današnjice nije igrala najbolje, a bila je vidno frustrirana

25.03.2024. 22:49
  • Podijeli:
Arina Sabalenka-66000550afb71.webp Foto: AP Photo/Lynne Sladky/Tanjug

Bjeloruska teniserka i trenutno druga igračica planete, sjajna Aryna Sabalenka poražena je mimo svih očekivanja u 3. kolu WTA 1000 turnira koji se igra u Miamiju od Ukrajinke Anheline Kalinine.

Jedna od najboljih teniserki današnjice nije igrala najbolje, a bila je vidno frustrirana. Neke njene upućene riječi pokazale su svu njenu nemoć.

Druga teniserka svijeta je u drugom kolu pobijedila svoju prijateljicu Paulu Badosu (WTA: 80), ali je bila nemoćna protiv Ukrajinke Kalinije (WTA: 36). Bilo je 4:6, 6:1, 1:6 za predstavnicu Ukrajine.

Pri rezultatu 0:3 u trećem setu Bjeloruskinja je izgubila servis. Nakon posljednje akcije je svom snagom lopticu ispalila visoko u zrak uz nekoliko pogrdnih psovki.

"Odlazi. Glupane, odlazi", vikala je Bjeloruskinja. Nije poznato je li ove riječi uputila nekome s tribina, stožeru ili samom sudiji utakmice. Sudija je na sve odgovorio opomenom za Sabalenku, što je teniserku dodatno razbjesnilo. "Je*i se, je*o te", odgovorila je drugoplasirana na svjetskoj rang listi. Ubrzo nakon toga izgubila je meč.

Prije nego što je napustila teren, uspjela je nekoliko puta svom snagom udariti reketom u teren i slomiti ga. Trenutak kasnije pokupila je svoje stvari i otišla. Čini se da je i ona od krvi i mesa. Imala je užasan period u životu, ostala bez svog dragog, prethodno i bez oca, ali je svejedno sakrivala svoje slabosti i poput terminatora izlazila hrabro na teren i nastavila da igra, ali očito je da i lijepa Aryna više nije mogla izdržati i da joj se jednostavno "nakupilo".

Sabalenka je zbog ispadanja u trećem kolu turnira u Miamiju izgubila 150 bodova na svjetskoj listi i za Igom Swiatek zaostaje gotovo 2800 bodova.

Poljakinja joj može otići na više od 3000 bodova ako osvoji turnir. S druge strane, trećeplasirana Coco Gauff, ako pobijedi, možda čak i prestigne Sabalenku za 40 bodova i postane nova viceprvakinja na WTA listi.

Inače, iza nje je jako buran period. Nedavno je preminuo njen izabranik, za kojeg se ispostavilo da je izvršio samoubistvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()