ITF turnir: Ignjatićeva podigla pehar, Biletić stao u finalu

"Bila je ovo odlična sedmica za mene, bila sam konstantna na cijelom turniru i na kraju sam došla do pobjede"

02.07.2023. 12:13
  • Podijeli:
Anastasija Ignjatić_TSRS-64a14c0e92f39.webp Foto: TSRS

Teniserka banjalučkog Elita Anastasija Ignjatić pobjednica je ITF turnira u konkurenciji do 18 godina koji je igran u Doboju.

Teniser iz Kiseljaka Ivan Biletić takođe je ostvario značajan rezultat plasmanom u finale iste smotre.

Ansatasija je u finalu pobijedila teniserku iz Ukrajine Polinu Kuznjecovu sa 6:2, 4:6, 6:3 i na taj način je došla do pobjedničkog pehara dok je Biletić poražen od Austrijanca Tila Bermana sa 6:2, 4:6, 6:7 (3).

Talentovana Banjalučanka na ovom turniru bila postavljena za drugu nositeljicu, a u prvom kolu je pobijedila Slovenku Kaju Najzer (6:2, 6:0). Uslijedio je možda i najteži meč u drugoj rundi protiv Hrvatice Nere Tešankić, koju je Ignjatićeva porazila nakon velike borbe (1:6, 6:3, 6:3).

Na trećoj prepreci Anastasija je bila bolja od Ruskinje Milene Majorove (6:2, 6:3), a zatim i od četvrte nositeljice Nine Androniku sa Kipra (6:3, 7:5), da bi na koncu uzela mjeru i Kuznjecovoj.

"Bila je ovo odlična sedmica za mene, bila sam konstantna na cijelom turniru i na kraju sam došla do pobjede. Ovo mi je dobra uvertira za još jedan ITF turnir koji naredne sedmice igram u Sarajevu. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim i konstantnim igrama", rekla je Ignjatićeva, koja je u Doboju podigla drugi ITF pehar u karijeri.

Biletić, nakon što je osvojio turnir u Banjaluci, u Doboju je igrao finale što će mu donijeti značajan napredak na listi najboljih svjetski juniora. U finalu je poražen u tri seta, nakon taj-brejka u odlučujućoj dionici, pa ostaje žal za još jednim trofejom.

Na turniru u Doboju učestvovalo je 111 teniserki i tenisera iz više od 30 država.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()