I titula i tron: Dvostruka radost Alkaraza

Karlitos će sa novih 500 poena na čelu liste preskočiiti Novaka Đokovića

25.06.2023. 17:36
  • Podijeli:
Karlos Alkaraz_Alberto Pezzali AP Tanjug-64985de7e8707.webp Foto: Alberto Pezzali / AP / Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je londonski turnir Kvins pošto je u dva seta bio bolji od Australijanca Aleksa de Minora.

Novim peharom igrač iz Mursije će se od sutra vratiti na prvo mjesto ATP liste.

Zanimljivo je da je ovo bio prvi turnir na travnatoj podlozi koji je 20-godišnjak osvojio.

Po setovima bilo je 6:4, 6:4 za Karlitosa, koji će sa novih 500 poena na čelu liste preskočiiti Novaka Đokovića, Srbina koji je bio na tronu od Rolan Garosa.

Bilo je to čak šesto finale sezone za Alkaraza, koji je titule prethodno uzeo u Buenos Airesu, Indijan Velsu, Barseloni i Madridu, dok je u finalu Rija izgubio od Kamerona Norija.

Niko nije osvojio više turnira od njegau tekućoj sezoni. Ovo je već 11. ATP titula u singlu u sve uspješnijoj karijeri mladog Španca.

U 2023. godini Karlitos ima skor 40-4 i u odličnoj formi ide na Vimbldon, najznačajniji teniski turnir na svijetu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()