Hladnokrvni Rus razbio Alkaraza i utišao Madrid

Drugi nosilac i treći reker svijeta danas je pred svojim navijačima zaustavljen u četvrtfinalu od Rusa Andreja Rubljova

01.05.2024. 18:30
  • Podijeli:
alkaraz-66326aa5db33e.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Dvostruki uzastopni šampion Karlos Alkaraz neće ispisati istoriju i po treći put osvojiti masters u Madridu.

Drugi nosilac i treći reker svijeta danas je pred svojim navijačima zaustavljen u četvrtfinalu od Rusa Andreja Rubljova koji je slavio poslije preokreta sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:2), pišu "Nezavisne".

Iako u Madrid nije nije stigao u dobroj formi, osmi igrač svijeta se pobrinuo da šokira madridsku publiku kojoj je nakon poraza Nadala od Lehečke, Karlos bio posljednji adut. Hladokrvi Rus kojem se nikad ne zna kako će odigrati meč tako je spriječio Alkaraza da postane prvi igrač sa 15 uzastopnih pobjeda u Madridu i da dođe do treće uzastopne titule u Madridu, što takođe nikom dosad nije pošlo za rukom.

Karlitosu je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk za vođstvo u setovima. U drugom setu Rus prvi zadaje udarac i pravi brejk u drugom gemu. Isti je potvrdio u poveo sa ugodnih 3:0. Do kraja je rutinski priveo set kraju (6:3) i izborio odlučujući set.

Rus je na krilima sjane igre u drugom setu počeo i treći. Odmah pravi brejk, a onda ga potvrđuje i dolazi do 2:0. Do kraja pravi još jedan brejk i potpunosti razbija Alkaraza za plasman u polufinale.

Rus će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Tejlor Fric – Francisko Serendulo koji igraju večeras. Sutra se igra preostala dva meča četvrtfinala: Janik Siner - Feliks Ože-Alijasim i Danil Medvedev – Jirži Lehečka

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()