Grad najavljuje spektakl: Nešto više od mjesec dana do teniskog turnira u Banjaluci

Stižu svjetski poznati teniseri

10.03.2023. 10:07
  • Podijeli:
Gradnja teniskih terena5_UNA-640af9fe5e4d5.webp Foto: UNA

Teniski spektakl u Banjaluci nešto je što se očekuje već danima unazad, a u javnosti je privukao sam događaj dosta pažnje upravo zbog najave dolaska najveće teniske zvijezde - Novaka Đokovića.

Naime, od 16. do 23. aprila u gradu na Vrbasu biće održan „Srpska open“- ATP turnir serije 250, a već su poznata imena nekih od njpoznatijih i najvećih svjetskih imena, koja će učestvovati na ovom turniru.

Među njima je svakako i najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, a pored njega na ovom turniru najavljeno je da će učestvovati i Gael Monfils iz Francuske, kao i nekadašnji treći igrač sveta Stanislas Vavrinka iz Švajcarske.

Banjalučkoj publici, ali i svim turistima koji će doći u ovaj grad, predstaviće se i Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Direktor turnira „Srpska open“ je Đorđe Đoković koji je ranije najavio kako su u završnoj fazi i pregovori sa pobjednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu, Andrejem Rubljovim iz Rusije, kao i sa još jednim reprezentativcem Rusije, Karenom Hačanovim, te Francesom Tiafoeom iz Sjedinjenih američkih država.

Dolazak u Banjaluku su potvrdili i Filip Krajinović, Borna Ćorić, Jiri Lečka, dok se još uvijek se čeka potvrda Endi Mareja, trostrukog Grand selim osvajača.

Najavljen veliki teniski spektakl

Ranije je gradonačelnik Draško Stanivuković poručio kako se Banjaluka i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

"Banjaluka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru", kazao je nedavno gradonačelnik.

On je naveo da se gradi najveća sportska i turistička priča u Banjaluci i Republici Srpskoj.

"Zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima", poručio je Stanivuković.

Ulaznice za ovaj događaj prodavaće se i u Banjaluci i u Beogradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()