Finalni boj Srpska opena: Ruski prvak ili srpski izazivač

Da li će ruski favorit odbraniti primat ili će preporođeni srpski izazivač napraviti novo iznenađenje, saznaćemo danas, u približno 17 časova

23.04.2023. 14:36
  • Podijeli:
Rubljov Lajović_Pixsell-6444d731c1ab8.webp Foto: Pixsell / Dejan Rakita

Andrej Rubljov ili Dušan Lajović, pitanje je sada...

Da li će ruski favorit odbraniti primat na Srpska openu ili će preporođeni srpski izazivač napraviti novo iznenađenje, saznaćemo danas, u približno 17 časova, do kada bi dva asa trebalo da privedu kraju finalni boj.

A završni okršaj, koji je počeo u 14 sati, bez sumnje će biti spektakl.

Banjaluka je u ovih osam dana pokazala koliko voli ne samo Novaka Đokovića, nego i ostale takmičare koji su u grad na Vrbasu došli odlučni da u "džep stave" 250 ATP bodova.

Polufinalne bitke pratilo je između 5.000 i 5.500 fanova, danas bi ih moglo biti i maksimalnih 6.000.

Sudbina je htjela da baš Duci izbaci Noleta sa turnira, ali mu publika to nije zamjerila jer je i juče imao ogromnu podršku sa tribina.

S druge strane, Rubljov je od starta miljenik navijača i biće zanimljivo vidjeti ko će ovog puta imati jači vjetar u leđa.

Po formi i renkingu, Rus nosi oreol favorita. Uostalom, prije sedam dana je osvojio i masters u Monte Karlu.

Andrej igra odlično, još nije ispustio ni set, ali i pored toga je oprezan.

"U meču sa Đokovićem se vidjelo da je Lajović sposoban da igra sjajno. Ipak, podrediću se meču na moj način", "ispalio" je veseli Rus.

Dušan je na putu do finala eliminisao Filipa Krajinovića, Đokovića i Miomira Kecmanovića. Na njemu je sada da odbrani srpsku čast u duelu u kojem, kako kaže, neće biti tajni.

"Treniramo šest, sedam godina u istom mjestu u Španiji tako da smo prijatelji i van terena. Rubljov je sjajan i veoma zabavan prijatelj, jedan od omiljenijih tenisera na turu", ocijenio je Lajović.

Zanimljivo, finalisti su se sastajali dva puta i u oba navrata trijumf je upisao Srbin. Prvi put 2016. u Bjeli, a potom i tri godine kasnije u Umagu.

Umor će ovog popodneva biti bitan faktor. A u tom aspektu Andrej je u prednosti. Igrao je meč manje od Dušana i pri tom nije izgubio niti set. Juče je relativno lako uzeo mjeru Aleksu Molčanu, dok je Duci igrao maraton sa Mišom. Tih 180 minuta tenisa je ujedno najduži susret na smotri.

Gotovo svi statistički parametri su na strani Rusa, uključujući procente vinera poslije prvog i drugog servisa, postotke servis gem vinera, procente sačuvanih brejk poena...

No, statistika je nekada kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje ništa...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()