Federer ne prestaje da trenira: Ja u teretani? Da ne povjeruješ

Osmostruki šampion Wimbledona, po čemu je rekorder, ne krije šta radi

15.10.2023. 11:24
  • Podijeli:
Roger_Federer_foto_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Za Rogera Federera penzionerski dani su počeli prije 13 mjeseci, ali on ne prestaje da trenira.

“Cilj mi je da idem u teretanu četiri puta redovno i ne mogu da povjerujem da sam to počeo da radim“, otkrio je Švicarac u Šangaju, gdje je došao da dobije priznanje.

“Baš pred prošlogodišnji Laver kup, na kome sam se oprostio od tenisa, kupio sam i neke sprave da ih imam kod kuće. I meni je malo čudno da sam počeo da koristim teretanu sada kada više ne igram“.

Federer ne krije zašto to čini.

“Kasnije bih volio da igram egzibicije i želim da budem u formi. Trenutno ne igram mnogo tenis i moram da budem obazriv“, ističe jedna od teniskih ikona koji se penzionisao zbog problema sa koljenom.

Osmostruki šampion Wimbledona, po čemu je rekorder, ne krije šta radi:

“Sve po malo. Naročito vježbe za leđa. Kada se manje krećete, tijelo više boli. Zato mislim da je kretanje uvijek dobro“.

Kaže i da nije izgubio konekciju sa tenisom:

“Gotovo svakodnevno pratim rezultate. Volim da vidim šta se događa. Uglavnom gledam najzanimlijivije detalje na YouTubeu. Teško mi je da gledam cijele mečeve, jer nemam vremena. Sa djecom i svime ostalim što mi se dešava, veoma je teško reći, danas ću gledati taj i taj meč“.

Čak ni Wimbeldon nije gledao.

“Vidio sam detalje sa finala, samo nekoliko gemova, jer sam čitav dan jurio sa djecom. U jednom trenutku sam sjeo i pogledao nekoliko gemova. Naravno da sam bio radoznao, provjeravao sam rezultate sa vremena na vrijeme, ali nisam mogao da sjedim pred TV ekranom. Drago mi je da je finale bilo veličanstveno“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()