Fatić odlično otvorio turnir u Bahreinu

Fatić je u prvom kolu savladao portugalskog tenisera Goncala Oliveiru koji je trenutno 216. na ATP listi

13.02.2024. 22:30
  • Podijeli:
Nerman Fatic_Facebook-1664113717700.webp Foto: Facebook

Nakon Damira Džumhura i drugi bh. teniser Nerman Fatić, pobjednički je otvorio nastup na vrlo jakom Challenger turniru u bahreinskom Manamu koji se igra ove sedmice.

Fatić je u prvom kolu savladao portugalskog tenisera Goncala Oliveiru koji je trenutno 216. na ATP listi.

GLedali smo sjajan meč sa dosta borbe, a oba tenisera su odlična bila na svom servisu što je rezultiralo da gledamo dva tie-breaka.

U tie-breaku prvog seta Fatić je bio ubjedljiv i dobio je 7:3 za ukupnih 7:6 i 1:0 u setovima.

U drugom setu slična igra, ponovo tie break, koji je ovaj put bio uzbudljviji, a naš teniser pred kraj tie-breaka dolazi do 7:5, odnosno 7:6 u drugom setu za konačnih 2:0.

Nermana Fatića u drugom kolu očekuje duel protiv boljeg iz meča Basilashvili - Mensik.

Ovome dodajmo da Džumhur u drugom kolu igra protiv bugarskog tenisera Adriana Andreeva koji je 265. na ATP listi.

Tako su oba naša tenisera sjajnu formu iz Davis Cupa prenijeli na i tour i nadamo se da će u nastavku sezonu znatno poboljšati svoj ranking na ATP listi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()