Ena Tabak osvojila Otvoreno Prvenstvo “TK Futur U10” u Zagrebu

U finalu Zlatne skupine svladala je drugu nositeljicu turnira Miščević-Mezak, te zasluženo ponijela titulu prvakinje ovog Prvenstva

16.04.2024. 19:30
  • Podijeli:
Ena_tabak_foto_FB-6609093659c5e.webp Foto: Facebook

Devetogodišnja Ena Tabak, trenutno najtrofejnija sportistkinja Grada Zenice u uzrastu do 10 godina, prvakinja je internacionalnog Otvorenog Prvenstva u tenisu, OP TK Futur U10, koji se proteklog vikenda održao u TC Maksimir u Zagrebu.

Tabak je u kvalifikacijama ubjedljivo odnijela prvo mjesto, pobijedivši u svim odigranim mečevima rezultatom 4-0, a status prvakinje potvrdila je svim pobjedama u Zlatnoj skupini turnira.

U finalu Zlatne skupine svladala je drugu nositeljicu turnira Miščević-Mezak, te zasluženo ponijela titulu prvakinje ovog Prvenstva.

Osvajanjem ovog turnira, Tabak se ujedno domogla i prvog mjesta u kategoriji U10 na najjačoj i najbrojnijoj hrvatskoj teniskoj regiji, te je u konkurenciji od 70 djevojčica trenutno prvorangirana teniserka regije “Odbor Zagreb”.

Kao što je poznato, Tabak će u junu ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na prestižnom Smrikva Bowl turniru.

Pored Smrikve, Tabak će u narednom periodu nastupiti na još nekoliko veoma jakih međunarodnih turnira, na kojima joj želimo mnogo sportske sreće i uspjeha.

A već u drugoj polovini godine, Enu Tabak očekuju i prvi nastupi na turnirima u kategoriji U12, u organizaciji Evropske Teniske Federacije.

Sretno Ena!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()