Džumhura zaustavio proslavljeni Francuz, eliminisao ga je u polufinalu turnira

Bio je to četvrti međusobni okršaj Džumhura i Gasqueta, a sada proslavljeni Francuz vodi s 3:1 u pobjedama

16.02.2024. 19:35
  • Podijeli:
Damir Džumhur_Pixsell-64414e10bd50d.webp Foto: Pixsell / Dejan Rakita

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zaustavljen je u svom pohodu na finale ATP Challenger turnira u Manami, glavnom gradu Bahreina.

Danas je u polufinalnom meču od Džumhura s 2:0 bio bolji proslavljeni francuski teniser Richard Gasquet, koji je po setovima slavio sa 6:3 i 7:6.

Mnogo je bolje Gasquet otvorio meč i brzo poveo s 3:0, potom je Džumhur uspio da uzvrati breakom i vrati se u igru, ali odmah je ispustio svoj servis i Gasquet je stigao do 6:3.

U drugom setu je viđena prava drama budući da je pobjednik morao biti odlučen nakon tie-breaka, u kojem Gasquet slavi 7:4 i dolazi do konačnog trijumfa.

Bio je to četvrti međusobni okršaj Džumhura i Gasqueta, a sada proslavljeni Francuz vodi s 3:1 u pobjedama.

Gasquet ima 37 godina, danas je 130. teniser svijeta, a nekada je bio u samom vrhu jer je 2007. godine zauzimao 7. mjesto na ATP listi. U karijeri je osvojio 16 titula.

U finalu Challengera u Manami će Gasquet igrati protv Mihajla Kukuškina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()