Džumhur u stilu izbacio sedmog nositelja i izborio četvrtfinale turnira u Belgiji

Da li je ovo najava bolje forme

25.01.2024. 15:20
  • Podijeli:
damir-dzumhur-anadolija.jpg

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sjajnom partijom savladao je sedmog nositelja Challenger turnira u Belgiji Zsombora Pirosa rezultatom 6:3 i 6:4.

Džumhur ove sedmice nastupa na Challengeru u belgijskom Ottignies-Louvain La-Neuveu gdje je došao do četvrtfinala. Nakon što mu je u prvom kolu meč predao kvalifikant Alibek Kačmazov, danas se lako obračunao sa sedmim nositeljem turnira Zsomborom Pirosem.

U oba seta teniser iz Sarajeva je pravio preokrete nakon što je imao break zaostatka. U prvom setu Mađar dolazi do prednosti breaka i vodstva rezultatom 3:1, a onda je Džumhur vezao pet gemova i preokretom poveo u setovima.

Slična priča i u drugom dijelu igre. Piros je na startu došao do 2:0, ali Džumhur preokreće na 4:2 i lako čuva svoj servis do kraja seta za pobjedu i plasman u četvrtfinale Challengera u Belgiji.

U borbi za polufinale Džumhur će igrati protiv njemačkog tenisera Henrija Squirea koji je lako savladao rumunskog veterana Maruisa Copila u dva seta.

Inače, prvi nositelj i favorit turnira je hrvatski teniser Borna Ćorić koji se večeras sastaje s poljskim povratnikom na Tour Kamilom Majchrzakom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()