Dvodnevna drama u pet činova pripala Cicipasu

U drugom kolu Stefanos će na miljenika domaće publike, Endija Mareja

05.07.2023. 21:48
  • Podijeli:
Stefanos Cicipas_Alberto Pezzali AP Tanjug-64a5c3d5c1cbe.webp Foto: Alberto Pezzali / AP / Tanjug

Stefanos Cicipas je trećeg dana Vimbldona završio svoj meč prvog kola i nakon skoro četiri sata i pet odigranih setova savladao Dominika Tima.

Grk je nakon velike borbe i trilera slavio rezultatom 3:6, 7:6 (1), 6:2, 6:7 (5), 7:6 (8).

Ozbiljna drama odvijala se na terenu broj dva, ali publika je sasvim sigurno bila zadovoljna nakon četiri sata tenisa.

Pola sata je bilo dovoljno Austrijancu da dobije prvi set, a gotovo sat Cicipasu da kroz taj brejk, koji je dobio krajnje ubjedljivo, da izjednači na 1:1.

U trećem setu je Stefanos bio taj koji je bio ubedljiv, ispustio je samo dva gema i poveo 2:1.

Usledila je četvrta dionica u kojoj nije bilo brejka, a dobio ju je Austrijanac u tijesnoj 13. igri.

Ušao je meč u peti set u kome je Cicipas imao jedinu brejk, a samim tim i meč loptu u 12. gemu. Morao je ipak sve da rješava u taj-brejku. Uspio je da u pobjedu pretvori treću meč loptu.

U drugom kolu Cicipas će na miljenika domaće publike, Endija Mareja.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()