Đokoviću se otvara ''auto-put'' u Rimu

Pored Novaka Đokovića, u glavnom gradu Italije igraće Miomir Kecmanović, Hamad Međedović i Dušan Lajović

08.05.2024. 17:40
  • Podijeli:
novak đoković monte karlo profimedia-66180791de6af.webp Foto: Profimedia

Ove srijede počeo je Masters u Rimu, na kom će Srbija imati četiri predstavnika.

Pored Novaka Đokovića, u glavnom gradu Italije igraće Miomir Kecmanović, Hamad Međedović i Dušan Lajović.

Najbolji teniser svijeta na "Foro Italiku" do sada je slavio šest puta i sada je u pohodu na sedmu titulu u "Vječnom gradu".

Novak je posljednji trofej u Rimu osvojio 2022. godine, kada je u finalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa, dok je prošle godine u četvrtfinalu izgubio od Danca Holgera Runea.

Đoković je slobodan u prvom kolu, dok će se u drugoj rundi sastati sa pobjednikom iz duela Rusa Romana Safijulina i Francuza Mutea.

Kecmanović će već danas na teren i to protiv Brendona Nakašime, a taj meč na programu je od 15.30.

Međedović igraće u prvom kolu protiv Alekseja Popirina, dok će Lajović na startu igrati protiv domaćeg tenisera Lorenca Sonega.

Titulu u Rimu brani Danil Medvedev, a na turniru neće igrati Janik Siner i Karlos Alkaraz, koji su povrijeđeni tako da Novak bar na papiru ima lijepu priliku da konačno osvoji prvu titulu ove sezone, prenosi b92.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.877.020 evra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()