Đoković završio godinu potpunom dominacijom: Još jedna pobjeda

Đoković je do pobjede kojom je donio vođstvo Srbiji 1:0 stigao prilično lako, za sat i 13 minuta.

31.12.2023. 13:07
  • Podijeli:
Tan2023-09-1102022477_9 novak djokovic us open AP PhotoCharles Krupa (1)-64fed28f5127a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Kineza Žižena Žanga sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:2, u prvom singl meču u duelu Srbije i Kine u okviru grupe E na Junajted Kupu u Australiji.

Đoković je do pobjede kojom je donio vođstvo Srbiji 1:0 stigao prilično lako, za sat i 13 minuta.

U prvom setu Srbinu je bio dovoljan samo jedan brejk da povede, a u drugom je dva puta oduzeo servis Kinezu i tako rutinski priveo meč kraju.

Ubrzo će početi i drugi singl meč, između Olge Danilović i Ćinven Dženg. Ako duel bude izjednačen poslije dva singla, odluka će pasti u miksu, čiji sastav će naknadno biti određen.  

U srpskoj selekciji su još i Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

Već 2.januara Srbija igra meč trećeg kola grupe E protiv Češke, koja je izgubila od Kine 3:0, ali u dnevnom terminu po lokalnom vremenu, odnosno od tri ujutru po srpskom vremenu.

Danilovićeva će tad igrati protiv vimbldonske šampionke Markete Vondrušove, a zatim slijedi sudar Đokovića sa 31. teniserom svijeta Jiržijem Lehečkom.

U četvrtfinale idu pobjednici svih šest grupa, kao i dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()