Đoković se vraća tenisu. U Rimu mu je otvoren put prema prvoj tituli ove godine

Nadal je apsolutni rekorder Rima s 10 osvojenih titula

05.05.2024. 15:17
  • Podijeli:
novak đoković monte karloprofimedia-6616e7adbe533.webp Foto: Profimedia

Novak Đoković se vraća tenisu nakon skoro mjesec dana stanke, odnosno od ispadanja u polufinalu Masters 1000 turnira u svom Monte Carlu. Posljednji veliki ispit prije Roland Garrosa imat će u Rimu, na još jednom turniru serije Masters 1000, koji je u karijeri već osvojio pet puta.

Eventualna šesta titula u Rimu bila bi mu ujedno prva u 2024. godinu, u kojoj je dosad nastupio na samo četiri turnira i niti jednom nije ušao u finale. Na Australian Openu ga je u polufinalu zaustavio Jannik Sinner, a u Monte Carlu Casper Ruud.

Sinnera nema u Rimu, kao ni Carlosa Alcaraza, jer su njegova dva najvjernija pratitelja na ATP ljestvici morala otkazati zbog ozljeda, ali tu je Rafael Nadal, koji je u Madridu prvi put spojio tri pobjede ove godine prije nego što je u osmini finala ispao od Čeha Lehecke.

Nadal je apsolutni rekorder Rima s 10 osvojenih titula, a posljednju je osvojio 2021. pobijedivši Đokovića u finalu. Nole je svoj peti rimski naslov osvojio godinu dana kasnije, a lani je ispao u četvrtfinalu od Holgera Runea, a njega je u finalu zaustavio Danil Medvedev, koji ove godine brani titulu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()