Đoković s dosta muke do osmine finala Roland Garrosa

Teniser iz Srbije u tri seta bolji od Španca Alejandra Davidovicha Fokine

02.06.2023. 18:56
  • Podijeli:
novak djokovic reuters-647a1c17cc8a2.webp Foto: Reuters

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Roland Garrosa. Teniser iz Srbije je danas u tri seta i s dosta muke savladao Španca Alejandra Davidovicha Fokinu.

Bilo je na kraju 7:6, 7:5 i 6:2.

Ono što se i prije samog meča pričalo, pokazalo se istinito, a to je da je Đokovića čekao izuzetno težak posao. Bio je ovo njihov četvrti duel, a Nole ima tri trijumfa.

Na početku prvog seta oba tenisera su bila sigurna u igri na svoj servis, a onda Davidovich Fokina pravi break u petom gemu i dolazi u vodstvo od 3:2, no Đoković je odmah uzvratio i poravnao na 3:3. Identičnu situaciju smo vidjeli u 11. i 12. gemu, opet je Španac napravio break pa Đoković odmah uzvratio, a pobjednik prvog seta odlučen je u tie-breaku.

Više znanja imao je Đoković koji je rezultatom 7:4 došao do osvajanja prvog seta i vodstva od 1:0.

U drugom setu opet je Davidovich Fokina napravio prvi break i došao u vodstvo od 2:0, no Đoković je već u sljedećem uzvratio i vratio se, da bi u petom gemu srbijanski teniser bio taj koji je napravio break i došao u vodstvo od 3:2. Ipak, vodstvo mu nije dugo trajalo jer je Španac odmah u sljedećem poravnao na 3:3.

Serija brejkova nastavljena je u devetom gemu kada je Đoković opet poveo sa 5:4, no Davidovich Fokina se vraća i poravnava na 5:5, pa je i drugi set odlučen nakon tie-breaka, u kojem je ovaj put Đoković bio bolji rezultatom 7:5 i došao u vodstvo od 2:0 u setovima.

Za razliku od prva dva seta, Đoković u trećem pravi break i dolazi u vodstvo od 2:0, nakon čega je odbranio break i stekao prednost, koju je do kraja odbranio i na kraju došao do osvajanja trećeg seta i u konačnici pobjede.

Đoković će u osmini finala Roland Garrosa igrati protiv boljeg iz duela Varillas - Hurkacz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()