Đoković odustao od nastupa na ATP 500 turniru, odmara do marta

Organizatori turnira, koji je na programu od 26. februara do 2. marta, objavili su listu učesnika na kojoj se ne nalazi ime srbijanskog tenisera

31.01.2024. 11:10
  • Podijeli:
Novak Đoković2-65b36e7ac697a.webp Foto: AP Photo/Louise Delmotte/Tanjug

Novak Đoković neće nastupiti na ATP turniru serije 500 u Dubaiju.

Organizatori turnira, koji je na programu od 26. februara do 2. marta, objavili su listu učesnika na kojoj se ne nalazi ime srbijanskog tenisera.

Prošle sezone Đoković je stigao do polufinala turnira u Dubaiju, ali je tamo bio zaustavljen od strane Danila Medvedeva. Odsustvom s ovogodišnjeg turnira, Đokoviću će krajem februara biti oduzeto 180 bodova osvojenih u 2023. godini.

Đokoviću je ovog ponedjeljka već skinuto 1.200 bodova jer nije odbranio titulu na Australian Openu, ali je i pored toga ostao prvi na ATP listi. Trenutno ima 9.855 bodova, dok je Carlos Alcaraz na drugom mjestu sa 600 bodova manje. Daniil Medvedev je na trećem mjestu sa 8.765 bodova, a Jannik Sinner na četvrtom sa 8.310 bodova.

Na zvaničnom sajtu Novaka Đokovića objavljeno je da će njegov sljedeći turnir biti Masters u Indian Wellsu, koji se igra od 6. do 17. marta. Đoković prošle godine nije igrao ni na Mastersu u Kaliforniji ni na Mastersu u Majamiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()