Đoković o turniru u Torinu: Nadam se da ću sezoni krunisati na pravi način

Đoković će igrati u nedjelju, 12. novembra od 21 sat protiv Danca Holgera Runea u prvom kolu Zelene grupe na Završnom turniru sezone u Torinu

11.11.2023. 11:59
  • Podijeli:
novak đoković, finale mastersa u parizu - 5 nov 2023 - foto AP Photo Michel Euler Tanjug 1 (3)-6547bcfd21a20.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je na konferenciji za medije pred početak Završnog turnira u Torinu, da se nada da će sezonu krunisati na pravi način.

Đoković će igrati u nedjelju, 12. novembra od 21 sat protiv Danca Holgera Runea u prvom kolu Zelene grupe na Završnom turniru sezone u Torinu.

"Ovo je pored grend slemova, najveći turnir u našem sportu. Osam najboljih igrača se takmiči tokom cele godine, da se kvalifikuje na završni turnir. Jedini turnir koji ima grupnu fazu, veoma mi je poznato šta znači igrati ovde i u ovim uslovima. Prošle godine sam bio perfektan, pet od pet. Nadam se da ću sezonu krunisati na pravi način. Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan i za to mi fali samo jedna pobeda, a kao pozitivna posledica svega toga da osvojim turnir, istakao je Đoković.

U prvom meču Zelene grupe u nedjelju od 14.30 časova sastaće se Italijan Janik Siner i Grk Stefanos Cicipas.

Mečevi prvog kola Crvene grupe na programu su u ponedjeljak, 13. novembra.

Od 14.30 sati igraće Španac Karlos Alkaraz i Nijemac Aleksandar Zverev, dok će se od 21 čas sastati Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Plasman u polufinale obezbjediće po dva najbolja tenisera iz obije grupe. S

Đokoviću će ovo biti 16. nastup na Završnom turniru sezone.

On je osvajao Završne turnire 2008, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2022. godine. Đokoviću će biti neophodna samo jedna pobjeda da obezbjedi poziciju broj jedan na ATP rang listi na kraju sezone, rekordan osmi put u karijeri.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()