Đoković: Moje poštovanje nadjačava negativna mišljenja o Federeru i Nadalu

Najbolji teniser svijeta odgovorio Špancu

10.10.2023. 21:18
  • Podijeli:
Federer out 2_Laver Cup-1663997597651.webp Foto: Lejver kup

Nakon što je u New Yorku Novak Đoković osvojio svoj 24. Grand Slam u karijeri, Rafael Nadal je rekao kako smatra da bi Đoković bio frustriran da to nije napravio.

"Mislim da Đoković živi tu Grand Slam priču na malo intenzivniji način od nas ostalih. Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal i tom je izjavom podigao puno prašine. Đoković na to nije dugo odgovarao, no sad je dao svoj komentar na izjavu Španca u intervjuu za Sportal.

"Vidio sam da je to postalo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome. Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako se tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu reći. Rafa je veliki šampion, ja ga izuzetno cijenim i poštujem kao prvaka, kao mog najvećeg rivala, kao čovjeka i tenisera koji je u velikoj mjeri sudjelovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata'', rekao je Đoković pa je nastavio:

''Nemam namjeru ni u kom pogledu pričati u negativnom kontekstu o njemu ili o Rogeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima. To je njegovo mišljenje, s kojim ja, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga dijeliti jer ne želim širiti tu temu. Za tim nema potrebe.''

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()