Đoković jasan: Vimbldon je sveti gral tenisa

"Vimbldon je sveti gral, hram tenisa, nešto posebno, moj drugi dom. I to kakav. Ne može bolje od ovoga"

03.07.2023. 18:36
  • Podijeli:
Novak Đoković prvo kolo Vimbldon 23 5_Kin Cheung AP Tanjug-64a2e87808646.webp Foto: Kin Cheung / AP / Tanjug

Srpski as Novak Đoković nije skrivao zadovoljstvo premijernom pobjedom na Vimbldonu.

Nole je malo sporije "upalio", ali je uprkos tome rutinski na pleća bacio Pedra Kaćina.

Druga prepreka u Londonu, na putu do odbrane krune i 24. grend slem recke, biće mu Džordan Tompson.

Najbolji teniser planete svih vremena trijumf je upisao pošto je morao da "sačeka" kišu i sušenje Centralnog terena.

"Bio je ovo čudan meč, ali u dobrom smislu. Frustracijaće je izaći na teren, igrati tenis, a onda stati jer vam uslovi ne dozvoljavaju da nastavite. Bilo je preklizavo. Svaki put kad izađem, dođem sa reketima. Ovaj put je bilo sa peškirima. Bilo je zabavno", opisao je Novak poziv publici da zajedničkim snagama osuše teren.

Đoković već punu deceniju nije izgubio na najprestižnijem teniskom terenu. Na pitanje kako je to moguće, dao je slikovit odgovor.:

"Vimbldon je sveti gral, hram tenisa, nešo posebno, moj drugi dom. I to kakav. Ne može bolje od ovoga. Rekao sam više puta, ovo je uvijek bio moj san. Godine 2011. jedan dječak ga je dosanjao. Svaki put kada se vratim ovdje, oživim te uspomene, povežem se sa mladim dječakom iz Srbije koji je sanjao da osvoji ovaj turnir. Zato niti jedan meč, niti jedan minut na ovom terenu, ne shvatam zdravo za gotovo. Blagoslovljen sam svaki put kad izađem ovdje da igram.

Za kraj, Srbin nije štedio komplimente na račun Argentinca:

"Pedro zaslužuje aplauz za svoje izdanje danas. Posebno u trećem setu je servirao sjajno, precizno pogađao. Nije bilo lako napraviti brejk. Taj-brejk sam bolje počeo i to mi je pomoglo da zatvorim meč. Prvi put sam igrao protiv njega, mlad je, jak, igra najbolji tenis na šljaci, ali se danas dokazao i na travi. Za mene je bilo izazovno. Trava je potpuno drugačija u odnosnu na šljaku, treba vremena za adaptaciju. Prethodnih godina tu tranziciju sam odradio prilično dobro. Sada idem meč po meč. Nadam se da će s vremenom i igra da bude sve bolja", zaključio je Nole.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()