Đoković ili Hurkač: Bombe, rekord i odgođeni epilog

Organizatori će odlučiti kada će Novak i Hubert na teren. Bez obzira na to, jasno je da će pobjednik ići na Andreja Rubljova

09.07.2023. 23:42
  • Podijeli:
Novak Đoković_Kirsty Wigglesworth AP Tanjug-64ab1d21a3440.webp Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Tanjug

Novak Đoković i Hubert Hurkač sutra će nastaviti boj za četvrtfinale Vimbldona.

Srpsko-poljski okršaj je prekinut pri vođstvu Noleta 7:6 (6), 7:6 (6) zbog pravila da duel ne može biti nastavljen nakon 23 časa po britanskom vremenu.

Organizatori će odlučiti kada će Novak i Hubert na teren. Bez obzira na to, jasno je da će pobjednik ići na Andreja Rubljova.

Prvi set je odigran po rijetko viđenom scenariju. Oba tenisera su servirala tako moćno, da rival nije uspio ni da stekne brejk lopu.

Sve ovo nagovještavalo je 13. igru, iako je Nole bio taj koji je češće prijetio. No, uzalud.

Igre gotovo nije ni bilo, jer su poeni većinom završavani nakon jednog, dva, eventualno tri udarca.

I uistinu, taj-brejk je bio neminovnost. A u njemu je Srbin dvostrukom servis greškom na 3:3 poklonio protivniku veliku šansu.

Hurkač je potom ispalio dva projektila, stekao tri set lopte i, činilo se, bio nadomak vođstva.

Međutim, Đoković je blok-riternom ostao u igri i vratio mini-brejk. Unio je tako sumnju u Hubertov um i potom na volšeban način vezao još četiri poena za početno vođstvo.

Na taj način Đoković je vezao 13 dobijenih taj-brejkova, te oborio rekord Pita Samprasa koji je ostao na "koti 12". 

Druga dionica bila je repriza prve. Dominantni servisi su bili prevaga, mada je Novak više "pritiskao" Huberta.

Imao je prvu jednu, zatim i tri brejk lopte, ali Poljakove bombe su ga spriječile da se "odlijepi".

Ušlo se, naravno, u taj-brejk i tada je Srbin, po ko zna koji put, pokazao kakva je mentalna gromada.

Vodio je Hurkač 5:4 i imao dva servisa. Protiv najboljeg ikada ruka mu je opet zadrhtala i favorit je to iskorstio da povede 2:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()