Đoković gazi: "Hajde da vas čujem sad"

Srpski teniser nastavio je put ka obezbeđivanju prvog mjesta na ATP listi na kraju sezone

03.11.2023. 22:58
  • Podijeli:
novak đoković, masters u parizu - 3 nov 2023 - foto AP PhotoMichel Euler Tanjug (4)-654556469dd7c.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Danca Holgera Runea sa 2:1 (7:5, 6:7, 6:4) u četvrtfinalu mastersa u Parizu. Srbin se ovom pobjedom revanširao Runeu za poraz u prošlogodišnjem finalu ovog turnira i ujedno izjednačio učinak u međusobnim duelima na 2:2.

Novak se, dakle, još jednom plasirao među četiri najbolja tenisera na mastersu u prestonici Francuske, a u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Aleks de Minor - Andrej Rubljov.

U izuzetno izjednačenom prvom setu teniseri su koristili prednost svog servisa sve do 12. gema - Novak je vodio 6:5, a na servis je došao Rune. I kad je bilo najvažnije, Đoković je odigrao najbolje! 

Napravio je pritisak, napao Danca i njegov servis i do prvog seta došao na kvalitet, ali i veliko iskustvo, mnogo veće od onoga koje ima Rune.

A pošto je osvojio prvi set, Novak je imao zanimljiv gest prema navijačima kojima je poručio: Hajde da vas čujem sada!

 


U drugom setu vidjeli smo i prve brejkove - nažalost, najprije je Danac oduzeo set Novaku, i to u trećem gemu, za vođstvo od 2:1. Brzo se vratio Nole, već u narednom gemu izjednačio, pa se povela velika borba u drugom dijelu igre. Do 6:6 nije bilo opuštanja, pa je ušao u taj brejk, u kojem se znatno bolje snašao Rune.

Naime, Danac je već na startu napravio mini-brejk, zatim osvojio dva svoja servisa i poveo sa 3:0. Zna Đoković da se vrati iz takvih situacija, ali večeras, protiv Runea u drugom setu, za to nije imao snage. Pravio je i duple servis greške, lošije se kretao po terenu, pa je njegov rival brzo došao do čak četiri set lopte - 6:2. Uspjeo je Novak da osvoji još jedan poen, ali je Danac ipak sigurno priveo ovaj dio igre kraju, slavio sa 7:3 i izjednačio u setovima.

U trećem setu, međutim, druga priča. Prvi je do brejka došao Đoković - oduzeo je servis rivalu u trećem gemu i poveo sa 2:1, a zatim i potvrdio brejk u četvrtom gemu, što je natjeralo Runea da iznervirano udari rukom o ogradu. Tom prilikom se povrijedio, raskrvario prst, zbog čega je morao da interveniše i ljekar, pa je došlo do male pauze.

Po nastavku meča Novak je bio siguran, nije dozvoljavao rivalu da se razmaše, bio je siguran na servisu i do kraja meča čuvao prednost brejka iz trećeg gema. Na kraju - 6:4 u trećem setu i zasluženi plasman u polufinale za srpskog tenisera.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()