Debakl najboljeg na svijetu: Alkaraz na startu spakovao kofere

Najbolji igrač svijeta poražen je od "srećnog gubitnika" Davida Gofana (5:7, 3:6) koji je u kvalifikacijama ispao od 152. na listi, Luke Nardija

04.10.2022. 13:04
  • Podijeli:
Karlos Alkaraz_Xinhua Pixsell-1664881400086.webp Foto: Xinhua / Pixsell

Karlos Alkaraz ekspresno je završio učešće na jakom ATP turniru u Astani

Najbolji igrač svijeta poražen je od "srećnog gubitnika" Davida Gofana (5:7, 3:6) koji je u kvalifikacijama ispao od 152. na listi Luke Nardija.

Španac, koji je igrao svoj prvi turnir poslije osvojenog US opena, dobro je otvorio meč. Napravio je brejk u trećem gemu i poveo 2:1. Međutim, od tog trenutka konce je preuzeo Gofan. Sa četiri vezana gema stigao je do 5:2.

Ipak Karlos se nije predavao. Uzeo je tri uzastopna gema i poravnao na 5:5. I kada se očekivala drama, Španac je opet popustio. Belgijanac je lako osvojio naredna dva gema i došao do vođstva.

Još manje borbe je viđeno u drugom setu. Od rezultat 1:1, sjajni Gofan uzeo je četiri gema i stigao do servisa za meč. Alkaraz se za trenutak probudio, smanjio zaostatak na pola, ali više od toga nije mogao. Belgijanac je priveo posao kraju i stigao do trijumfa.

Sutra će u Astani meč prvog kola odigrati Novak Đoković, a rival će mu biti Čileanac Garin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()