Damir Džumhur izborio je finale Challengera u Istanbulu

Ukupni nagradni fond turnira u Istanbulu iznosi 80.000 dolara. Pobjednik će inkasirati 10.840 dolara i dobiti 75 ATP bodova, finalista 6.355 dolara i 50 bodova

09.09.2023. 16:32
  • Podijeli:
džumhur_finale_anadolija 1-64fc80c0ab12c.webp Foto: Anadolija

Damir Džumhur izborio je finale Challengera u Istanbulu.

Bh. teniser u polufinalnom duelu nadigrao je Nicka Hardta iz Dominikanske Republike rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Dvoboj je trajao sat i 22 minute.

Sarajlija će u finalu igrati protiv Lukasa Kleina, tenisera i Slovačke koji je treći nositelj turnira u Istanbulu, a 155. igrač ATP-liste.

Džumhur je znatno lakše stigao do finala nego do polufinala, s obzirom na to da se u jučerašnjem četvrtfinalnom duelu s Hrvatom Dinom Prizmićem poprilično namučio, slavio u tri seta i ostao na terenu više od tri sata.

Ukupni nagradni fond turnira u Istanbulu iznosi 80.000 dolara. Pobjednik će inkasirati 10.840 dolara i dobiti 75 ATP bodova, finalista 6.355 dolara i 50 bodova.

Finalni meč na programu je u nedjelju od devet sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()