Cicipasu pobjednički pehar u Monte Karlu

Grčki teniser je u velikom finalu poslije 98 minuta igre pobijedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 2.0, (6:1, 6:4)

15.04.2024. 10:05
  • Podijeli:
Tan2024-04-1417012178_5 stefanos cicipas AP PhotoDaniel Cole-661bf142584b0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Stefanos Cicipas je po treći put u posljednje četiri godine osvojio pehar na Mastersu u Monte Karlu.

Grčki teniser je u velikom finalu poslije 98 minuta igre pobijedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 2.0, (6:1, 6:4).

Bilo je to još jedno odlično izdanje tenisera iz Atine koji je pokazao zašto mu je ovo jedan od omiljenih i najuspješnijih turnira.

Јeste Kasper Rud u polufinalu došao do svoje najveće pobjede u karijeri. Savladao je prvog reketa svijeta Novaka Đokovića, a onda je u finalu poklekao pred iskustvom Stefanosa Cicipasa.

Neprepoznatljivo je djelovao Rud na startu ovog finala. Mnogo grešaka je pravio iz forhenda, djelovalo je kao da je pod ogromnim pritiskom i nije funkcionisao, te je dozvolio Cicipasu da odmah u trećem gemu dođe do brejka – 2:1.

Već u narednom je imao priliku, čak tri brejk šanse, da uzvrati istom mjerom i poravna rezultat, što bi za njegovo samopouzdanje i te kako značilo. Ipak, to se nije desilo.

Grk je nanizao šest uzastupnih gemova, u potpunosti nametnuo ritam koji je samo njemu odgovarao. Sve mu je pošlo za rukom, koristio je svoje oružje – forhend, skraćivao poene, tjerao rivala na grešku.

Norvežanin je djelovao bespomoćno, manje od pedeset odsto poena je osvajao na svoj servis, falilo je agresivnosti u njegovoj igri i nije uspio da na pravi način napadne protivnika, te je rezultat na kraju prvog seta glasio ogromnih 6:1 u korist Cicipasa.

Start drugog seta najavio je mnogo tvrđu i neizvjesniju borbu. Ni jedan ni drugi teniser nisu uspijevali da dođu do brejka.

Ostaje nejasno zašto je Norvežanin dozvolio Grku toliko servis voleja u kojima je bio besprekoran. To je prosto bila njegova taktika do samog kraja meča.

Kasper je u nekoliko navrata pokazao zube, stavio je igru koliko-toliko pod svoju kontrolu, napao rivala u nadi da može da preokrene meč. Imao je nekoliko brejk lopti, nije ih iskoristio, a grčki teniser je to kaznio.

Prvi brejk bio je u posljednjem gemu, pri rezultatu 5:4 za Grka. Po ko zna koji put se u ovom meču vidjelo da je iskustvo bilo na strani Cicipasa, dok je Rud pao pod pritiskom i ponovo ostao bez titule.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()