Cicipas poslao oca na odmor i angažovao Filipusisa

"Naravno, i dalje ga volim i želim da bude dio putovanja koje smo zajedno počeli"

09.08.2023. 20:48
  • Podijeli:
Stefanos Apostolos_Profimedia-64d36707640ee.webp Foto: Profimedia

Prvi put otkako je Stefanos Cicipas kao trogodišnji klinac uzeo reket u ruke, njegov otac Apostolos neće biti njegov trener.

Ovu odluku je četvrti teniser svijeta saopštio u Torontu i odmah otkrio da će za njegov dalji napredak biti zadužen Mark Filipusis, bivši finalista US opena i Vimbldona.

Australijanac grčkog porijekla i ranije je bio član Cicipasovog stručnog štaba, ali ga posljednjih mjeseci nije bilo na treninzima i tokom mečeva pa se pretpostavljalo da je njihova saradnja završena.
 

"Dao sam ocu odmor. Nije ga imao otkako sam bio dvanaestogodišnjak. Za njega će biti veoma zdravo da se malo udalji od terena i osvježi. Naravno, i dalje ga volim i želim da bude dio putovanja koje smo zajedno počeli. Nadam se da ću sada imati više smirenosti tokom mečeva. Roditelji ponekad postanu previše emotivni i ja to potpuno razumijem. Moj otac će i dalje ostati uz mene i nastaviće da prati sve što se dešava" objasnio je Stefanos.

Ne jednom su se njih dvojica posvađali tokom turnira, čak je, mada nenamjerno, prije nekoliko godina Stefanos napravio Apostolosu modricu.

Bacio je reket kojim je pogodio oca u ruku, iako to nije želio. Jednom je izbacio majku sa tribina a jednom poslao lopticu u pravcu roditelja jer su previše pričali tokom njegovog meča.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()